19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Salina Turda trebuie să-și întrerupă activitatea pentru o anumită perioadă.pro romania

Este momentul unei  decizii majore și mă adresez întregii  Unități Administrative a Municipiului Turda începând cu cea mai mare funcție și până la cea mai mică , direcțiilor si serviciilor cu atribuții directe în administrarea orașului dar și Consiliului Local .

Suntem într-o situație fără precedent în care întreaga Comunitate este supusă unui risc major .  Virusul COVID-19, un pericol extrem pentru toată omenirea , care în multe țări a scăpat de sub control extinzându-se foarte repede.  Coronavirusul se transmite foarte ușor de la om la om iar riscul este cu atât mai mare în unitățile aglomerate.

În contextul în care Salina Turda este vizitată zilnic de peste 1000 de turiști din România și din întreaga lume. 

În contextul în care ieri, Salina Turda a fost vizitată de aproximativ 1500 de turiști printre care vizitatori și din zonele declarate ROȘII (Italia, Israel, Asia).

   Supun atenției riscul de infectare la care este supus personalul  unității turistice. Muncitori din Turda și localitățile din apropiere care se reîntorc la familii și intră în contact cu vecini sau prieteni. O parte dintre acești muncitori se deplasează la servici și de la servici cu mijloacele de transport în comun. Ei se tem pentru viața si sănătatea lor și a celor dragi. Legislația prevede modalitatea compensării veniturilor salariaților într-o astfel de situație.

De asemenea, o parte dintre turiști se cazează în pensiunile sau hotelurile din Turda sau apelează la serviciile restaurantelor,  barurilor sau cafenelelor din oraș.

Recomandarea tuturor specialiștilor este ca oamenii să stea cât mai izolați și să evite apropierea sau contactul cu alte persoane.  Contagiunea cu Virusul COVID -19 este foarte rapidă iar evidențele arată faptul că scenariul din Italia se poate extinde la nivelul întregii EUROPE.

Cunoaștem cu toții succesul imens pe care Salina Turda îl are și impactul benefic major pentru operatorii din turism și serviciile alimentare fiind „motorul economic” al orașului.  Dar suntem în momentul asumării cu curaj a unei decizii pentru siguranța cetățenilor până nu este prea târziu. 

Salina PRAID a sistat activitatea pentru o perioadă nedeterminată. 

Începând cu data de 10 martie 2020 pentru o protecție sporită și evitarea infectării cu Coronavirus a personalului și răspândirii virusului, administrația Salinei PRAID a decis ca obiectivul turistic să fie închis publicului. S-a procedat, de asemenea,  la dezinfecția tuturor suprafețelor și căilor de acces . 

Trebuie să fim cu toții responsabili să dăm dovadă de solidaritate  și să avem puterea unei hotărâri înțelepte. 

Prevenție salvează vieți!  Sănătatea și siguranță familiilor noastre este pe primul loc!

 

Mircea Irimie,

Pro Romania Turda

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh