27
Sam, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Aplicația pentru IMM INVEST, lansată in data de 28 aprilie 2020, a înregistrat peste 32 000 de aplicații în numai câteva zile. Cifrele arată că programul este unul dorit cu adevărat de întreprinzători și începutul este un adevărat succes. Prin acest program, guvernul PNL susține capitalul și economia privata. Plafonul maxim de garantare alocat este de 15 miliarde lei.imm pnl

Programul permite IMM-urilor afectate semnificativ de criza COVID-19  să își asigure lichiditățile pentru derularea activității curente sau pentru investiții, prin accesarea unuia sau a mai multor credite pentru realizarea de investiții si/sau unul sau mai multe credite/linii de credit pentru capital de lucru, garantate de către FNGCIMM in numele si contul statului roman, prin Ministerul Finanțelor Publice.

Aceasta este singura schema de garantare, creditare și ajutor de stat pentru IMM aprobată de Comisia Europeană, cu costuri de garantare 0, dobândă 0, comision de risc 0, de la ora actuală, din UE.

Gradul de multiplicare in economie este de minim 75 miliarde lei. În cadrul schemei de garantare se preconizează că va fi acordat sprijin pentru un număr de maximum 40.000 de IMM-uri. Estimăm că prin program vor fi menținute cca. 580.000 de locuri de muncă.

 

Biroul de Presă al Deputatului PNL Cluj Cristina Burciu

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh