19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Vă aducem la cunoștință că Filiala Cluj a Partidului Verde a reușit să depună dosarele de candidatură, respectiv listele de candidați, la alegerile locale din acest an, pentru funcția de Președinte al Consiliului Județean Cluj și pentru consiliul județean, partidul verde clujpentru funcția de Primar al Municipiului Cluj-Napoca și pentru consiliul local al acestui municipiu, dar și pentru funcția de primar și consiliile locale din alte 25 de unități administrativ-teritoriale din județul Cluj. Dintre acestea din urmă, în 12 unități administrativ teritoriale, Partidul Verde a propus, alături de lista pentru consiliul local, și candidatul pentru funcția de primar, în alte 12 unități administrativ-teritoriale au fost desemnați candidați doar pentru consiliile locale, iar, într-un caz, partidul a propus doar lista de candidați pentru consiliul local, urmând ca, pentru funcția de primar, să susțină un candidat independent.

Candidaturile sunt după cum urmează:

Președinte al Consiliului Județean Cluj: Costea Bogdan

Primăria Cluj-Napoca: Gârbovan Bogdan

Primăria Aghireșu: Nuț Florin

Primăria Băișoara: Bârz George

Primăria Cășeiu: Ștețco Ciprian

Primăria Cătina: Szekely Martin-Ferencz

Primăria Cojocna: Câmpean Iacob

Primăria Florești: Matei Doru

Primăria Luna: Rus Ciprian

Primăria Negreni: Tripon Marian

Primăria Petreștii de Jos: Pârv Ioan

Primăria Săndulești: Duca Augustin

Primăria Tritenii de Jos: Dan Iosif

Primăria Viișoara: Grif Sergiu

Pentru Primăria Gherla, Partidul Verde susține candidatura domnului Tamâs Kasza.

Liste de candidați pentru consiliile locale au fost depuse și în unitățile administrativ-teritoriale:

Așchileu

Căianu

Dej

Fizeșu Gherlii

Geaca

Izvoru Crișului

Măguri-Răcătău

Mintiu Gherlii

Moldovenești

Poieni

Săvădisla

Tureni

Având în vedere că Partidul Verde este un partid neparlamentar, apreciem acest început ca fiind unul optimist, obiectivul fiind câștigarea viitoarelor alegeri prezidențiale de către Președintele Partidului Verde, domnul Florin Călinescu, precum și câștigarea alegerilor locale și generale la viitorul scrutin (2024).

Partidul Verde, singurul partid din România membru al Verzilor Europeni, își dorește un municipiu și județ verde, militând pentru un stil de viață sănătos, bazat pe sport, mișcare, mâncare bio, protejarea naturii și a animalelor. Obiectivul nostru la nivel local constă în soluționarea problemelor ecologice, dintre care amintim: implementarea efectivă a normelor privind colectarea selectivă a deșeurilor, buna funcționare a Centrului de Management Integrat al Deșeurilor, înființarea de parcuri și spații verzi, baze sportive, oprirea haosului urbanistic, înființarea de piste pentru biciclete, înverzirea municipiului prin plantarea de pomi, flori, diminuarea poluării, etc.

Ne poziționăm ferm împotriva defrișărilor, împotriva mâncării procesate și împotriva oricărei forme de poluare.

Menționăm că, pe lângă membrii Parlamentului European care fac parte din Grupul Verzilor, candidații partidelor din familia Verzilor Europeni au obținut rezultate peste așteptări la alegerile recente de la nivelul statelor precum Franța, Germania sau Austria, candidații fiind aleși atât în parlamentul național, cât și în fruntea autorităților locale.

În final, vă asigurăm că toți candidații noștri vor face o campanie electorală constructivă și pozitivă, bazată pe promovarea principiilor sănătoase, astfel că nu vom accepta denigrarea contracandidaților și nu îi vom ataca pe aceștia sau partidele politice care i-au propus. Nu dorim să ne promovăm prin ceea ce nu au făcut alții, ci prin ceea ce este normal și moral pentru om, ocazie cu care lansăm un apel către celelalte partide politice să dăm dovadă de bun simț și să schimbăm stilul de politică și campanie electorală făcută până acum, deoarece cetățenii s-au săturat de mizerii, atacuri, minciuni, răzbunări și ură.

Noi, Verzii, îi îndrumăm pe toți oamenii să se întoarcă la Dumnezeu și la creația divină, alcătuită din om, animal și natură. Această întoarcere nu este posibilă fără un trup sănătos, o minte luminată, un suflet și o inimă curată. Dacă nu ne vom întoarce la valorile, legile și trăirea omului în normalitate și în echilibru, vom ajunge să ne autodistrugem prin răutățile și dezbinările dintre oameni, prin cruzimi față de animale, prin degradarea și otrăvirea naturii.

Organizația Județeană Cluj a Partidului Verde

Departament comunicare

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh