29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un text din ciclul: Turda INFO vă ajută să votați în cunoștință de cauză!

 

Bun! I-am lăsat pe toți politicienii din Turda și Câmpia Turzii, aflați într-o teribilă goană după voturi care le vor aduce mulți bani în teșcherea, să își facă o campanie electorală așa cum și-o doresc. De acum însă, pentru perioada care a mai rămas din această campanie electorală, Turda INFO va încerca să limpezească pentru cititorii săi situația exactă din politica turdeană. Așa cum v-am obișnuit, prezentându-vă adevărul gol-goluț, fără brașoave și îmbrobodiri, fără manipulări și minciuni, cum fac în aceste zile majoritatea dintre cei implicați în procesul electoral.

Mai întâi trebuie să spunem că este o campanie în care s-au înscris nu mai puțin de 12 candidați, dintre care doi sunt independenți, restul de 10 având în spate partide mai mult sau mai puțin puternice. Îi puteți vedea aici: https://primariaturda.ro/uploads/Alegeri%20locale%202020/liste%20candidati/centralizator%20TURDA%20-%20candidaturi%20%20definitive%20PRIMAR.pdf

La Consiliul local, candidaturile sunt și mai multe, bineînțeles, dar și numărul independenților care își doresc un post de consilier local este mai mare, 6 dintre aceștia fiind independenți. Îi găsiți aici: https://primariaturda.ro/uploads/Alegeri%20locale%202020/liste%20candidati/centralizator%20TURDA%20-%20candidaturi%20%20definitive%20CL.pdf

 

Hudrea vede poliție politică în sondajele de opinie!

 

Iată ce scrie jurnalistul care, din lipsa succesului în presă, a ales să se metamorfozeze în politician, acum, pe față, pentru că el face politică de prin 2016, de când a intrat în sfera de interese a USR-Plus-T9 și, așa cum singur se laudă iar eu am mhudrea horeaartori colegi din presă, aflat în solda lui Soros sau a fundațiilor sale: „Disperare sau prostie în tabăra primarului Matei. Acoliții politici ai lui Cristian Matei umblă de câteva zile din ușă în ușă și îi întreabă pe oameni dacă-l votează pe Liderul Suprem. Oamenii cred că li se notează și numele și sunt pe bună dreptate revoltați. Câțiva vecini de la blocul meu și cel alăturat i-au scos alaltăieri afară. Acesta nu mai este management politic e un început de poliție politică. Asta e școala lui Olguța Vasilescu de la Craiova. Metoda asta a fost descrisă de Olguța Vasilescu care afirma că la ea în Craiova știe care cum votează fiecare pe orice scară de bloc. Dragi turdeni. Refuzați această intruziune. Recent afirmam că în curând o să ne apară ăștia chiar de pe sub pat, noaptea când dormim. Observăm că suntem tot mai aproape de asta. Vă rog, refuzați această formă de propagandă politică, în care sunteți chestionați în casele voastre cu cine votați. E o intruziune ce trebuie să înceteze! Să nu vă fie frică, deoarece epoca dictaturii și a clanului politic de la Turda se apropie de sfârșit”, emite brașoave Horea Hudrea.

Ce credeți? E paranoic sau știe exact ce face când aruncă astfel de interpretări în spațiul public? El știe foarte bine că nu e așa, că Matei nu ar face nimic ilegal, care să îl compromită în orice fel. Iar Horea Hudrea știe exact că are de a face cu un sondaj „door to door”, mai ales că a participat și el la astfel de acțiuni. Evident că și acel sondaj are un rezultat zdrobitor pentru  toți contracandidații lui Matei și ai PNL Turda. Pentru un singur motiv: primarul în funcția a fructificat la maximum cei 4 ani avuți la dispoziție prin încredințarea primului său mandat de către turdeni. Sunt gata să pariez că nici dacă ar fi fost Emil Boc primarul Turzii nu ar fi reușit să atragă atâtea fonduri pentru orașul nostru și să ridice modul de viață pentru atâția cetățeni ai urbei.

Deci, am impresia că Horea Hudrea este doar invidios și disperat. Că nu are nici o șansă nici el, nici colegii săi din grupul de interese clădit în jurul USR-Plus-Soros. Sondajele o arată clar, iar victoria primarului Matei și a PNL apare și ca firească și ca necesară, întrucât interesul nostru, al turdenilor este să avem pe cineva care să aibă „lipici” la Cluj și la București. Or, toate sondajele naționale indică o victorie zdrobitoare a PNL la alegerile parlamentare. Să votezi ca primar și ca aleși locali (consilieri) membri ai unor partide care nu sunt în zona puterii naționale, este ca și cum ne-am tăia singuri „craca de sub picioare”. Cititorii noștri știu și înțeleg asta, cei ai lui Horea Hudrea, nu bag mâna în foc, dar poate le spuneți dumneavoastră.

De ce să nu fie întrebați turdenii cu cine ar vota și de ce? Eu vreau să fiu întrebat, orice om de bună credință vrea să fie întrebat. Acuma, că Horea Hudrea nici măcar nu apare în aceste sondaje, nu e vina primarului, care a muncit pentru orașul ăsta, a construit, nu a distrus. Omul, proaspăt politician, vrea să îi îmbrobodească pe alegători în a-i da votul lui, total nemeritat, ceea ce ar însemna un vot prădat. De ce? Pentru că Horea Hudrea nu este în stare să pună umărul la obținerea unei finanțări, nu are nici o ușă deschisă nici la Cluj, nici la București, iar noi știm, cu toții, că dacă nu ai sprijin politic la Cluj, dar mai ales la București, va trebui să te descurci cu banii din bugetul local. Din care, știm cu toții

 

„Toți ziariștii sunt corupți, Horea e stindardul cinstei!”

 

Problema este că Horea, Andrei, Nap, Nemeș, Ciortea, ca să nu mai enumăr partide insignifiante și independenți de care nu a auzit mai nimeni, deși ei au o părere foarte bună despre sine, vor fi, cu siguranță „dezumflați” la alegerile din 27 septembrie 2020. Sincer, abia aștept numărătoarea voturilor pentru a vedea câte voturi strânge Horea Hudrea de pe strada sa și din cartierul său. În activitatea mea de peste 22 de ani de presă, am văzut nenumărate MEGA EGOURI dezumflate de electorat. Vorbim la finalul acestei luni.

Horea este mai harnic acum, de când aleargă după ciolan decât era când era ziarist. Dispărea două-trei săptămâni din decor, de erau înnebuniți cititorii lui, lăsați de izbeliște. Glumesc, desigur, de fapt, nu prea observa nimeni. Așa că acum scrie aproape zilnic, mi-e și frică să nu fie epuizat până pe 25 septembrie. Iar cum scrie zilnic, zilnic își intoxică urmăritorii, că acum scrie doar pe Facebook, deci și-a subțiat și mai mult cititorii... Scrie vrute și nevrute, cum nu are nimic care să îi aducă atingere, cu adevărat, imaginii celui de care este obsedat în ultimii patru ani, primarul Matei (care i-a tăiat fondurile obținute de la bugetul local cât a fost primar Ștefănie, deși nu avea cititori care să justifice contractele de publicitate), îmbrobodește lumea cu false subiecte, face judecăți de valoare și stabilește el ce este legal și ce nu, ce este moral și ce nu.

Astfel a tratat, bunăoară, subiectul mutării statuii lui Avram Iancu. Nu aș fi scris despre asta dar am văzut că l-a certat pe Ovidiu Bucur, de la Refleqt Media, care are mii de cititori mai mult decât politicianul de ocazie și care se prezintă, ca mulți dintre noi, la licitațiile publice, transparente și publicate pe SICAP (fostul SEAP), obținând contracte de publicitate în funcție de numărul de cititori pe care reușim să îi avem. Iar, așa cum am mai arătat și cu altă ocazie, USR-Plus, sorosiștii și, evident, Horea Hudrea, și-au făcut un obicei, neputându-l denigra palpabil pe Cristian Matei, să critice presa. Că e aservită, că nu îl critică așa cum fac ei, etc. Adică eu și alții suntem obligați să avem o patimă inexplicabilă pe Matei și ceilalți și să îi ajutăm pe ei să preia puterea la Turda. Atunci am fi cinstiți și onești!

 

„Vai! Îl mută pe Avram Iancu! Români! Maghiari! Săriți!”

 

Închidem paranteza și revenim la problema inexistentă legată de statuia Crăișorului. „Echipa lui Cristian Matei pregătește un afront la adresa românilor cât și la adresa maghiarilor. Pe ascuns și fără să-i consulte pe turdeni vor să mute statuia lui Avram statuia avram iancuIancu în spatele Bisericii Romano-Catolice. Unii zic că statuia lui Avram Iancu nu este o capodoperă artistică. Totuși, să-l pui pe Avram Iancu ”să sprijine” Catedrala Romano-Catolică? Dragi turdeni, vreți ca statuia lui Avram Iancu să fie mutată în spatele Bisericii Romano-Catolice? Cristian Matei cere votul maghiarilor. Stimați turdeni de etnie maghiară. Vă simți confortabil cu statuia lui Avram Iancu, ”sprijinită” de una din bisericile dvs? Acest mesaj nu este unul de învrăjbire, așa cum vor sări unii să zică. Se referă la respectarea sensibilităților oamenilor. Pentru ca să nu existe astfel de alegeri nepotrivite e nevoie de transparență și de consultare publică. 90% din Consiliul Local Turda, habar nu are că statuia aceea va fi mutată. Ce cred membrii societății patriotice Avram Iancu care au finanțat statuia? Ce cred maghiarii din oraș că Iancu va păzi o biserică maghiară? Deciziile de acest fel trebuie luate prin consultare publică, chiar daca substratul lor este în esență unul tehnic.”. susține Horea Hudrea iar Ovidiu Bucur l-a acuzat că „Din disperare de voturi, Horea Hudrea apelează la practici extremiste”: „De două milenii și ceva, comunitatea din Turda este recunoscută drept una în care oamenii, de orice nație, au trăit în pace și prietenie, în pofida diferențelor de limbă, neam sau religie. Niciodată, la Turda n-au existat conflicte inter-etnice, revendicări extremiste, scandaluri pe teme naționaliste, iar asta a contribuit la dezvoltarea relațiilor inter-umane, a industriei, a societății turdene. Ei bine, toate aceste lucruri sunt călcate în picioare, în această campanie electorală, de către candidatul independent la Consiliul Local Turda, Horea Hudrea”, titrează Bucur, care apoi, explică: „Angajații Serviciului de Urbanism din Primăria Turda au conceput un proiect astfel încât statuia lui Avram Iancu să fie amplasată pe STRADA AVRAM IANCU, adică exact care poartă numele marelui erou național. Astfel, statuia „nu va sprijini o biserică maghiară”, așa cum imoral a declarat Horea Hudrea, ci va întâmpina turiștii care vin dinspre Cluj Napoca, de pe esplanada din fața Teatrului Național Aureliu Manea. Prin această mutare arhitecturală, Avram Iancu devine simbolul INTRĂRII ÎN TURDA. Totodată, statuia nu va fi amplasată „în spatele Bisericii Romano-Catolice”, ci în fața acesteia – pe sensul de mers Cluj Napoca – Turda”, precizează Refleqt Media.

Cât despre consultarea publică, atât de uzată de Horea Hudrea, haideți să nu sărim calul. Legea precizează exact când și în ce condiții sunt necesare consultări publice, dar un primar și consilierii locali sunt aleși ca să ia, în celelalte cazuri, decizii și să răspundă pentru ele.

 

Nu vrem Polivalentă la Turda, nici sporturi pentru copii noștri

 

Un alt atac ratat la adresa primarului în funcție (despreobsesia fostului ziarist Horea Hudrea la adresa acestuia, de unde și de ce, o să vă dau mai multe amănunte când o să fiu nevoit să răspund atacului care va veni în urma acestui articol) a fost postat de candidatul Horea Hudrea pe Facebook în urmă cu două zile, referitor la construcția Sălii Polivalente de 3200 de locuri. Iar Horea își dă, din nou, arama pe față. El scrie, negru pe alb: „Construirea Sălii Polivalente aduce și lucruri bune și lucruri rele. Iată adevărul așa cum nu vi-l spun politicienii.” Și începe să enumere câteva dintre părerile sale, toate negative, toate împotriva acestui proiect. Deci o Sală Polivalentă este un lucru rău, în opinia sa. Dealtfel, atât el cât și candidatul USR la primărie, Andrei Suciu, au criticat în repetate rânduri activitatea desfășurată în sportul turdean, cu precădere la echipa de handbal care a repus Turda pe harta sportului în România, manifestându-se împotriva investițiilor în acest domeniu.

Horea Hudrea este un candidat care, la aproape 50 de ani, nu este căsătorit și nu are copii! Probabil de aceea nu este capabil să înțeleagă ce ar însemna un astfel de obiectiv, care să permită generațiilor actuale și viitoare de copii să se apropie de sportul de masă sau de cel de performanță. În plus, nu a practicat niciodată vreun sport, poate puțin șah, table și, mai ales, pescuit. Iar aici Andrei Suciu îl depășește, fiind un pescar pasionat.

 

O primă concluzie

 

Tot spunem că la Turda nu prea ai moduri de distracție iar candidatul Horea Hudrea nu vede oportunitatea și necesitatea unei săli care ar putea găzdui concerte, spectacole, mega-petreceri. El se pricepe la toate. De ce se instalează branșamente de energie electrică și contoare pe trotuare? A fost o altă problemă ridicată de el. Tot centrul istoric al Sibiului, capitală europeană la un moment dat, este așa...

În plus, nu uitați, Horea Hudrea poate posta nestingherit pe grupul userist I Love Turda, în timp ce aproape toți ceilalți ziariști turdeni am fost blocați pe acel grup unde membrii sunt intoxicați cu postări anti-Matei, anti-PNL și pro USR-Plus ori T9. Aberant și prostesc, dar ce să faci, turdenii sunt de multe feluri....

Cât despre aberațiile lui Horea Hudrea, suntem siguri că acestea vor continua! Ați uitat când, în urma articolului nostru, și-a șters prostiile debitate într-un articole de-al său? Citiți mai jos, veți regăsi tot ce aveți nevoie să știți pentru a vota în cunoștință de cauză.

Azi ne oprim la aceste trei aberații emise de candidatul Horea Hudrea. Concluzia: Dacă nu vreți să fiți întrebați cu cine votați, dacă nu vreți ca statuia lui Avram Iancu să fie mutată pe strada care îi poartă numele și să fie vizibilă tuturor celor care ne tranzitează orașul dinspre Cluj, prin centrul orașului, și dacă nu doriți Sală Polivalentă și posibilități de practicare a unor sporturi pentru copii noștri, votați Horea Hudrea și acoliții săi. Nu îl votați pe Cristian Matei, ca să rămânem vreo patru ani cel puțin fără nici o finanțare pentru proiectele municipale.

 

Citiți sau recitiți, doar așa, ca să nu uitați, și: 

Horea Hudrea și-a șters prostiile, în urma articolului nostru!

 

Cei din Asociația T9 vor să conducă un oraș cu un buget de 672 de miliarde, dar au eșuat lamentabil cu un proiect de 2.400 lei!

 

Turda INFO vă ajută să votați în cunoștință de cauză! Vă spunem totul despre politicienii angrenați în campania electorală

 

Atacurile la adresa primarului Cristian Matei continuă, la nivel josnic

 

Politică, manipulări și minciuni, la Turda, în vremea pandemiei

 

Primarul Matei a trimis auditul în control la Salina Turda și avea dreptul să o facă

 

Primăria Turda: „Referitor la informațiile nerealiste și tendenţioase notate în articolul scris de dl. Horea Hudrea”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh