23
Dum, Ian
38 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Alianța USR PLUS Cluj și-a desemnat candidații la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Printr-un comunicat de presă suntem informați: „Astăzi, 11 octombrie 2020 au avut loc alegerile interne pentru desemnarea candidaților USR PLUS pentru alegerile parlamentare din 6 decembrie 2020.  Votul s-a desfășurat online, într-un sistem asemănător votului aplicat la Eurovision. Scrutinul a fost precedat de mai multe runde de dezbateri. În prealabil, candidații din partea PLUS au participat la o usr plus clujselecție și vot intern. 

Săptămâna aceasta, în cadrul Alianţei USR PLUS Cluj au avut loc dezbateri publice între candidaţii pentru alegerile parlamentare. Candidații pe listele pentru Senat sau Camera Deputaţilor, au apelat la susţinerea colegilor lor, prezentându-şi programele cu care vor merge în forul legislativ al ţării. De asemenea, s-au organizat două dezbateri în care candidații au răspuns întrebărilor membrilor, într-un format transparent şi asumat, care dă tonul politicii altfel”, sună comunicatul USR PLUS Cluj.

În urma scrutinului clasamentul care a stabilit lista de candidaturi este următorul:

 

Senat

Bordei Cristian

Goțiu Mihai

Elek Levente

Petrescu Manuela   

 

Camera Deputaților

Murariu Oana

Băltărețu Viorel

Molnar Radu

Ciubucă Elena - Loredana

Ungureanu Emanuel

Nan Alexandrina - Ioana

Meșter Alina - Maria

Rigman Ciprian - Doru

Chirilă Radu - Ioan

Botoroagă Cornel

 

Această listă arată că membrii USR PLUS Cluj sunt nemulțumiți de prestația actualilor parlamentari trimiși la București din rândurile lor. Senatorul Mihai Goțiu este situat abia pe locul doi la Senat, un loc neeligibil dacă rezultatul alegerilor va fi unul apropiat sau similar cu cel de la locale. Pe deputatul Emanuel Ungureanu îl găsim abia pe a cincea poziție pe lista candidaților la Camera Deputaților, un loc, deasemenea neeligibil, în situația unui scor asemănător cu cel de la locale, caz în care USR PLUS Cluj ar obține trei mandate de deputat.

Alt lucru de remarcat este prezența pe lista de la Camera Deputaților a turdeanului Ciprian Rigman, președintele organizației USR Turda, căruia i s-a refuzat candidatura la locale pentru un post de consilier local. Dar asupra acestui subiect o să revenim.

„Acest vot dă startul ultimei lupte electorale de anul acesta, care este şi cea mai importantă. Reformarea clasei politice începe cu viitorul Parlament, care va legifera şi va fi esențial pentru componența Guvernului pentru următorii 4 ani. Trebuie să fie 4 ani de construcţie, de performanţă şi demnitate. De aceea, începând de mâine noi vom fi în stradă, la strâns de semnături. Avem convingerea că vă propunem cea mai bună alternativă de pe piaţa politică clujeană.

Pentru un Parlament curat, integru şi performant, vă încurajăm să vă alăturaţi valului stârnit de Alianţa USR PLUS! Primul pas constă în semnătura online pentru candidații noștri”, se mai precizează în comunicatul de presă al USR PLUS Cluj.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh