20
Sam, Apr
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Am susținut astăzi o conferință de presă la sediul PNL Cluj pe tema programului de Guvernare al PNL pentru mandatul 2021-2024, care a fost lansat în această săptămână la București. Așa cum am mai declarat, acest program cuprinde o serie de pnl clujproiecte ambițioase dar fezabile, pe domenii cheie pentru România, precum infrastructura de transport, agricultura, fondurile europene, sănătatea, educația, dezvoltarea mediului de business și nu numai.

Am subliniat în cadrul conferinței de presă faptul că PNL este singurul partid care a avut curajul și priceperea de a-și asuma răspunderea trecerii României prin cea mai gravă criză din ultimele decenii. PNL și-a asumat responsabilitatea guvernării, pentru ca fiecare român să traverseze cu bine această perioadă de încercare. Am ales dezvoltarea României în cel mai dificil an din istoria recentă. Noi am ales să nu lăsăm România la greu.

Am arătat că știm și putem să dezvoltăm România în vremuri grele, chiar și împotriva majorității toxice a PSD care a subminat inițiativele guvernului. Cu atât mai mult vom reuși să dezvoltăm România cu o majoritate solidă în Parlament și când criza sanitară va fi stăpânită global după apariția vaccinului.

Administrațiile liberale au arătat deja că pot să transforme cu finanțare europeană mari orașe, Guvernul PNL a arătat că a putut să treacă România prin cea mai gravă criză și, în același timp, să lanseze și marile șantiere, cu finanțare europeană.

Începând cu 2021, România are 80 miliarde euro la dispoziție și șansa istorică de a se conecta la trendul european al dezvoltării post-pandemie. UE investește masiv pentru redresarea economică odată ce criza sanitară va fi stăpânită.

România nu-și mai poate permite să irosească alți patru ani alături de PSD – partidul stagnării, partidul trecutului care a arătat deja că nu știe și nu vrea să folosească fondurile europene. Dacă în 2021 am reveni la modelul învechit al PSD și am rata trendul european al dezvoltării, se vor mări decalajele față de celelalte state UE (care se vor dezvolta cu Planul UE de redresare) și nu vor mai putea fi recuperate.

Din contră, soluția liberală a dezvoltării, folosind masiv pentru investiții fondurile europene, va reuși acel salt de care avem nevoie pentru a ajunge la nivelul economiilor dezvoltate din UE.

  1. 33,5 miliarde euro prin Mecanismul pentru Redresare și Reziliență pentru reforme structurale și investiții esențiale pentru recuperarea creșterii economice.
  2. 26,8 miliarde euro pentru dezvoltare și investiții prin Politica de Coeziune
  3. 18,76 miliarde euro pentru agricultură, din care 12,3 miliarde euro - plăți directe.
  4. 4 miliarde euro în cadrul Programului SURE pentru finanțarea măsurilor de sprijin pentru angajați și companii
  5. miliarde euro prin programele de finanțare de la BEI, BERD și Banca Mondială.

Investim în agricultură

 

Promovăm în continuare comercializarea produselor românești. La finalul semestrului I din 2020, am reușit o reducere cu 10,5% a deficitului balanței comerciale cu produse agroalimentare (968 milioane euro) față de 2019. Exporturile au crescut cu 6,4%.

Sprijinim dezvoltarea fermelor de familie și instalarea tinerilor fermieri.

  1. 6,5 miliarde euro pentru infrastructura de irigații, reluăm lucrările la Canalul Siret-Bărăgan
  2. 21,6 miliarde euro - plăți directe și dezvoltare agricolă până în 2027
  3. 1 miliard euro, investiții în ferme, din care 200 milioane euro alocați fermelor de familie
  4. 520 milioane euro pentru instalarea tinerilor fermieri
  5. Susținem crearea lanțurilor alimentare scurte „De la fermă la consumator”.

#DezvoltămRomânia #DezvoltămClujul

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh