25
Joi, Apr
3 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

     Conducerea Ministerului Educației a găsit formula optimă pentru ca anul școlar să fie dus la bun sfârșit în cele mai sigure condiții de protecție sanitară pentru elevi. Structura anului școlar a fost modificată astfel încât cursurile se vor încheia în 25 iunie, iar semestrul al II-lea va avea 16 săptămâni, față de 17 stabilite inițial.deputat cristina burciu

    În noua organizare, elevii au vacanță până în 4 mai, cu excepția claselor terminale. Scurtarea semestrului doi a fost imperios necesară pentru controlul efectelor pandemiei, însă materia de studiu pierdută va fi recuperată, inclusiv în această lună de vacanță.

   Consider că decizia cea mai importantă a conducerii Ministerului Educației este aceea de nu închide  școlile într-o perioadă complicată, când numărul îmbolnăvirilor crește alarmant. Activitățile de recuperare a materiei de studiu vor fi permanente pe durata vacanțelor, cu elevii în clase în toate localitățile cu incidența de până la 6/1.000 de locuitori. Astfel, vor fi eliminate treptat decalajele apărute în ultimul timp, din cauza cursurilor online.

    Îmbucurător este faptul că, în plină pandemie, strategia guvernamentală a educației naționale a fost agreată de toți cei implicați, de la părinți la cadre didactice. Desigur, va urma o perioadă de acumulări intense, având în vedere apropierea finalului de an școlar, însă este foarte bine că școala se face în continuare, iar unitățile nu vor fi închise dacă situația epidemiologică nu o impune.

   Am observat că în școli se respectă regulile de protecție împotriva îmbolnăvirilor, mult mai riguros față de alte spații publice, iar aceasta demonstrează interes și cooperare din partea tuturor celor implicați.

   Ca parlamentar și părinte, apreciez demersurile factorilor decizionali din domeniul educației de a asigura un mediu propice pentru ca elevii să nu rămână în urmă cu procesul educațional, precum și capacitatea remarcabilă de adaptare a elevilor la noile metode de predare și desfășurare a cursurilor în format online. Educația nu te îmbolnăvește, educația te ajută să te protejezi, învățând să respecți regulile, înțelegând contextul și acționând în beneficiul societății! Sunt încrezătoare că anul școlar va fi finalizat cu succes, iar cu cât eforturile vor fi mai mari, cu atât va fi mai mare satisfacția și mulțumirea tuturor! 

    

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh