16
Dum, Iun
11 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

După cum era de așteptat, am avut cu toții o minivacanță de 1 mai și Paște liniștită, fără evenimente, cu respectarea regulilor în vigoare, în ciuda aglomerației din zonele turistice, iar românii merită felicitați pentru acest lucru. De altfel, avem rezultate dinrevenire la normalitate ce în ce mai bune în ceea ce privește combaterea pandemiei, prin scăderea numărului îmbolnăvirilor și înregistrarea în toate localitățile țării a unei rate de pozitivare sub 3 la mia de locuitori.

     În același timp, remarc dinamizarea campaniei de imunizare a populației, ce are clar un efect pozitiv, prin scăderea numărului celor infectați odată cu creșterea celor vaccinați. În București și județele Cluj, Timișoara și Constanța avem peste 20% deja rata de vaccinare, iar municipiul Cluj-Napoca a ajuns la 34%, fiind pe primul loc în țară. Este onorant că județul Cluj este campion la capitolul vaccinare, fapt ce demonstrează indiscutabil calitatea oamenilor de aici și modul lor civilizat de a înțelege că este extrem de important să ne imunizăm pentru a scăpa de acest flagel.

    Precum am mai subliniat, singura soluție de a diminua efectele pandemiei este vaccinarea, iar atât în Cluj, cât și în țară, se vede deja cauzalitatea directă dintre scăderea numărului de persoane infectate și creșterea ratei de vaccinare.

   În acest context, intenția Guvernului Florin Cîțu de a atinge ținta de cinci milioane de români vaccinați la 1 iunie este perfect fezabilă și sunt convinsă că se va realiza. În prezent, avem deja  peste două milioane de persoane vaccinate cu ambele doze și în total 3,5 milioane vaccinate, astfel încât peste o lună se vor vedea efectele acestui rezultat în toate sferele de activitate, atât în ceea ce privește creșterea economică, precum și în înlesnirea restricțiilor aplicate populației.

   Îndeosebi, consider că se vor crea premisele pentru a avea un sezon estival cu cât mai puține constrângeri, inclusiv de a vorbi de nepurtarea măștii pe plajă sau în drumețiile montane. De asemenea, pentru industria ospitalității vom putea să revenim la rata maximă a capacității de ocupare a restaurantelor și hotelurilor pentru persoanele vaccinate. Se vor organiza în perioada imediat următoare chiar evenimente pilot private destinate persoanelor vaccinate, la Cluj și București, pentru a se stabili gradul de reziliență al acestor demersuri, și implicit, siguranța oamenilor.

   În concluzie, îmi exprim speranța și încrederea că de la 1 august lucrurile vor evolua într-un ritm ascendent pe toate planurile, pentru a putea inclusiv să renunțăm la purtarea măștii, să ajungem la cât mai puține restricții și să ne reluăm în sfârșit viața normală.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh