19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

România a aniversat astăzi pentru a 15-a oară Ziua Europei după integrarea în marea familie europeană. Ziua de 9 mai este nu doar Ziua Europei, ci semnifică alte două zile emblematice pentru naţiunea noastră: Ziua Independenţei, proclamată în 1877 şi Ziua victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, în 1945.deputat cristina burciu

Sunt trei evenimente reprezentative din istoria României, iar prezentul ne găseşte pe făgaşul european ireversibil, unde ne este şi ne-a fost dintotdeauna locul.

   Uniunea Europeană s-a consolidat pe principiile unităţii, diversităţii, culturii, solidarităţii, dialogului şi civilizaţiei, iar Ziua Europei, cunoscută şi ca Ziua Uniunii Europene sau Ziua Schuman, marchează declaraţia istorică din 9 mai 1950 a ministrului francez de externe Robert Schuman, care a propus un plan de colaborare economică între Franţa şi Germania, pentru a se elimina pentru totdeauna rivalităţile istorice dintre cele două ţări.

   Este o zi a unităţii şi a păcii, iar românii au dat dovadă că pot fi cetăţeni europeni respectabili, la acelaşi nivel cu locuitorii celorlalte ţări din Uniune. 

    Cred că Ziua Europei trebuie să aibă o conotaţie specială pentru fiecare român! Ilustrul Henri Coandă spunea sugestiv că „Omul, ca persoană, este infinit de mic. Dar prin tot ceea ce creează, e infinit de mare”. Este o zi a unităţii noastre ca naţiune, şi ar fi remarcabil dacă am reuşi să colaborăm în spiritul european, indiferent de preferinţele politice. Fiecare generaţie a românilor a contribuit după puterile sale la câştigarea valorilor şi principiilor de care acum ne bucurăm cu toţii: libertate, democraţie, liberă circulaţie, dreptul la expresie!

    La ceas aniversar, îndemn toţi românii la implicare pozitivă în tot ceea ce facem, deoarece doar astfel putem duce România europeană spre dezvoltare, progres şi modernitate!

 

La Mulţi Ani, România!

La Mulţi Ani, Europa!

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh