20
Sam, Iul
3 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În cadrul unei conferințe de presă, parlamentarii USR PLUS Cluj și-au prezentat principalele proiecte din activitatea parlamentară din primele șase luni de mandat.usr cluj

Senatorul Cristian Bordei și deputații Oana Murariu, Radu Molnar și Viorel Băltărețu au discutat cu jurnaliștii despre cele mai importante inițiative legislative și acțiuni în teritoriu din perioada ianuarie - iulie.

 

Cristian Bordei s-a concentrat în activitatea lui în principal pe domeniile comisiilor permanente în care activează: energie și politică externă. În domeniul energiei a obținut sprijinul transpartinic pentru introducerea a patru amendamente la Legea 85/2021, privind consumatorul vulnerabil de energie și a fost co-inițiator al unui proiect de lege care aduce anumite completări Legii 220/2008, privind stabilirea sistemului de promovare a producerii energiei din surse regenerabile. În domeniul politicii externe a participat la audierea a peste 30 de ambasadori și la numeroase întâlniri cu ambasadori acreditați în România. De asemenea a reprezentat Senatul României și a luat cuvântul la două conferințe interparlamentare la nivel înalt. A inițiat grupul de lucru pentru îmbunătățirea legislației privind achizițiile publice și parteneriatul public privat, în cadrul căruia a organizat mai multe dezbateri cu camere de comerț bilaterale și organizații patronale.  Pentru sesiunea următoare și-a propus depunerea mai multor inițiative legislative, în domenii precum achizițiile publice, parteneriatul public-privat și economia socială. De asemenea, își dorește simplificarea anumitor documente justificative contabile, stimularea dezvoltării comerțului electronic și nu numai.

 

Oana Murariu: ,,Am dorit să redau valoare conceptului de parlamentar, ales al poporului, iar realizarea principală din aceste luni ține de relația pe care am construit-o cu cetățenii din Cluj și cu autoritățile locale, prin intermediul audiențelor și întâlnirilor.  Din punct de vedere al activității parlamentare propriu-zise, am pus mare accent pe colaborarea cu colegii din comisiile juridice și cu Ministerul Justiției referitor la proiectele importante din domeniu.

O veste bună care se va concretiza în curând este legată de inițiativa legislativă privind corelarea Codului Muncii cu Legea dialogului social - a aduce coerență acolo unde se suprapun concepte și se creează incertitudine atât pentru angajați, cât și pentru angajatori.

În următoarea sesiune parlamentară îmi voi concentra activitatea pe inițiativele legislative. Lucrez la mai multe proiecte în paralel, printre cele mai importante și mai mult așteptate se numără Legile Justiției și pachetul legislativ privind degrevarea instanțelor de judecată, proiecte fără de care dezvoltarea României este aproape imposibilă, în viziunea mea.”

 

Radu Molnar: “Sunt unul dintre puținii parlamentari care își publică online toate cheltuielile din suma forfetară, iar participarea la 99% dintre voturile parlamentului, mă plasează pe primul loc ca prezență în calitate de Deputat. Am co-inițiat 46 de propuneri legislative, iar două dintre ele îmi aparțin. Ele propun “Ziua liberă pentru vaccinare” și ratificarea “Protocolului opțional la Convenția privind drepturile persoanelor cu dizabilități”. Prima a trecut de votul Parlamentului și urmează sa devină lege în cel mai scurt timp, influențând pozitiv campania de vaccinare a populației. Pentru a menține vie legătura cu electoratul, am inaugurat patru birouri parlamentare în Cluj Napoca, Câmpia Turzii, Gherla, Apahida și am participat la 14 întâlniri cu cetățenii în județ, mai ales în zonele rurale, mai puțin vizitate. Ca priorități, în perioada următoare mă voi concentra pe identificarea de soluții legislative pentru încurajarea și susținerea antreprenoriatului în România, de la nivelul micilor întreprinzători la început de drum și până la marii jucători care pot influența situația țării.

 

Viorel Băltărețu s-a concentrat în activitatea lui pe digitalizarea administrației publice, susținerea antreprenoriatului și accelerarea proiectelor de infrastructură a județului. Proiectul de digitalizare al cărui co-inițiator este va obliga toate instituțiile statului și furnizorii de servicii publice să accepte plăți cu cardul sau online, în maxim șase luni de la intrarea în vigoare a acestei legi. În zona antreprenorială, s-a implicat în strategia de sprijinire a companiilor afectate de pandemia de Covid, dezvoltarea de parcuri industriale și promovarea oportunităților antreprenoriale în mediul rural. A monitorizat derularea proiectelor de infrastructură a județului, implicându-se, în cadrul întâlnirilor cu autorități locale, agenții și  contractori, în deblocarea și accelerarea lor. “Voi monitoriza și în perioada următoare proiectele aflate acum în focus: infrastructura, digitalizarea administrației publice, programe de susținere a antreprenorilor. Suplimentar, lucrez, împreună cu echipa mea, la Legea Achizițiilor Publice, voi continua discuțiile cu Ministerul Economiei pe programe de relansare economică și susținerea birourilor locale USR PLUS din filialele județelor Cluj și Mureș.”

 

Vă invităm să citiți detaliile pe larg ale activității parlamentarilor USR PLUS Cluj:

 

Raport Cristian Bordei

https://cristianbordei.ro/wp-content/uploads/2021/07/Raport-Cristian-Bordei.pdf

 

Raport Oana Murariu

https://oanamurariu.ro/rapoarte-de-activitate/

 

Raport Radu Molnar

https://bit.ly/3AlmrGj

 

Raport Viorel Băltărețu

https://viorelbaltaretu.ro/wp-content/uploads/2021/07/Raport-Activitate.pdf

 

 

Vă mulțumim,

USR PLUS Cluj

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh