28
Mie, Feb
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul Uniunii Europene a dat oficial undă verde Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR) al României, acesta fiind pasul final premergător începerii procedurilor de acces la prima tranșă de finanțare, în valoare de 3,7 miliarde de euro. Acești bani urmează să fie distribuiți țării noastre încă din luna decembrie, fapt ce va permite guvernului liberal să declanșeze mecanismele de finanțare a celor 107 proiecte incluse în PNRR.

Demn de remarcat este faptul că, în cadrul întrunirii de la Bruxelles, în care s-a aprobat PNRR, nu au fost nici întrebări și nici observații suplimentare la adresa documentului propus de România, a cărui valoare totală se cifrează la 29,2 miliarde de euro.

Reamintesc că majoritatea fondurilor alocate țării noastre prin PNRR vor fi repartizate domeniilor prioritare, mai ales în actuala perioadă pandemică, respectiv către Sănătate, Educație și Transporturi.

După aprobarea Comisiei Europene, avem însă în continuare obligația de a menține standardul etapizării PNRR la un nivel ridicat, respectiv să ne îndeplinim întocmai obligațiile ce ne revin în vederea operaționalizării sale. În această idee, guvernul liberal va adopta în perioada următoare actele normative necesare în vederea implementării efective a PNRR, fie prin hotărâri de guvern, fie prin proiecte de lege votate în Parlament.

Plățile de prefinanțare acordate României din Mecanismul de redresare și reziliență vor fi conforme cu propunerile de reforme și investiții conținute în PNRR, cu sprijinirea concretă a ceea ce înseamnă Agenda verde și Agenda digitală ale Uniunii Europene.

Consider că succesul executivului liberal privitor la PNRR nu mai poate fi acum contestat de nimeni. Banii europeni vor veni foarte curând, iar noi nu avem altceva de făcut decât să punem în aplicare planul, cât mai curând posibil și cu respectarea fermă a tuturor capitolelor și termenelor asumate.

Sunt convinsă că instituțiile responsabile ale statului au capacitatea de a executa cât mai fidel cu putință toate punctele conținute în PNRR, astfel încât finalizarea acestor proiecte importante să reprezinte etape vitale pentru viitorul și dezvoltarea României.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh