28
Mie, Feb
17 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Europarlamentarul USR Nicu Ștefănuță (Renew Europe) se află într-o vizită oficială la sediul Organizației Mondiale a Sănătății de la Geneva.

 Deși întâlnirea este centrată pe lupta împotriva cancerului, tema din această dimineață s-a concentrat pe o altă urgență maximă, și anume stadiul actual al pandemiei de COVID-19.

 Nicu Ștefănuță a menționat că România se află într-o situație grea, solicitând, la întâlnirea cu directorul general al OMS, Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, ajutor concret pentru România: “Vin dintr-o țară care suferă  enorm din cauza antivaccinismului. În acest moment, este țara cu cea mai mare mortalitate pe cap de locuitor din cauza pandemiei de COVID-19. I-am cerut doctorului Tedros Adhanom ajutor imediat, de urgență, prin accesul la resursele OMS, dar și ajutor de durată, să combatem ezitarea în privința vaccinurilor. Aici OMS ne poate ajuta cu o campanie mai bună, pentru a răspunde fricilor și îngrijorărilor oamenilor”.

 Având în vedere criza sanitară cu care se confruntă România, șefa echipei COVID-19 a OMS, doamna Maria DeJoseph Van Kerkhove, a decis să organizeze o întâlnire exclusiv cu Nicu Ștefănuță pentru a acorda țării noastre ajutorul necesar, inclusiv strategii de impulsionare a populației pentru a se vaccina: „Am luptat foarte mult ca România să fie în vizorul acestei organizații, pentru că țara noastră se află într-o situație critică, spitalele și medicii nu mai fac față valului pandemic. Acum o lună am solicitat ajutorul UE, care acum se materializează prin echipe de medici, medicamente și generatoare de oxigen care au ajuns la noi în țară. OMS poate completa acest ajutor, așa încât să avem tot ce ne trebuie pentru a ieși din situația dramatică de acum”.

 Directorul OMS a răspuns că putem învinge pandemia dacă 70% din populația globală va fi vaccinată până în iulie 2022”, a declarat Nicu Ștefănuță. “În acest moment, vaccinarea este singura soluție pentru a ieși din această pandemie, întrucât, deocamdată, nu avem medicamente care să ne salveze de COVID-19, ci doar care să ne ajute să evităm spitalizarea. Acesta este mesajul doctorului Tedros Adhanom”, a continuat eurodeputatul.

 Celelalte discuții s-au axat pe strategiile de combatere a cancerului. Întâlnirile din această săptămână vor continua cu o vizită oficială la Lyon, la Centrul de Cercetare a Cancerului (Cancéropôle Île-de-France).

 Nicu Ștefănuță este europarlamentar USR. Este vicepreședinte al Delegației pentru relațiile cu Statele Unite și membru al Comisiei pentru Mediu, Sănătate Publică și Siguranță Alimentară, al Comisiei pentru Bugete a Parlamentului European, coordonator al Comisiei Pentru Lupta Împotriva Cancerului și supleant în Comisia pentru Afaceri Externe din Parlamentul European.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh