19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Măsuri concrete ale PNL destinate creșterii bunăstării românilor și a calității vieții acestora

 

Milioane de români sunt sprijiniți pentru a avea o viață mai bună în acest an, grație bugetului de stat aprobat de Parlament. Guvernul Nicolae Ciucă demonstrează că este preocupat îndeaproape de majorarea pensiilor și salariului minim, de alocări suplimentare de fonduri pentru spitale, precum și de finanțarea corespunzătoare a orașelor și comunelor.

În acest an în care tocmai am pășit, majoritatea parlamentară care susține Guvernul a reușit să asigure un buget important de susținere atât a investițiilor, cât și a măsurilor destinate punctual oamenilor. Astfel, taxele și impozitele datorate de către populație statului vor rămâne neschimbate, iar mediul de afaceri nu se va confrunta cu presiuni suplimentare, din aceeași cauză.  

Am depășit cu bine anul trecut, unul destul de greu din toate punctele de vedere pentru români, iar bugetul din 2022 încurajează atât relansarea economică, cât şi stabilitatea socială, exact componentele așteptate de oameni.

Prin bugetul avut la dispoziție de Guvern, zece milioane de români vor beneficia de creşterea veniturilor. Sunt majorate, de la 1 ianuarie a.c., pensiile, cu 10%,  alocaţiile copiilor, ajutoarele sociale, și, de asemenea, vor fi ajutați consumatorii vulnerabili, cu sprijin concret pentru susținerea plății energiei electrice și încălzirii.

Este remarcabil că în 2022 România va dispune de cea mai mare sumă din ultimii 32 de ani destinată investiţiilor, respectiv 89 de miliarde de lei. Sunt în creștere exponențială față de anul trecut sumele ce vor fi distribuite infrastructurii de transport, cu peste 20%, la care se vor adăuga fondurile alocate deja prin PNRR, pentru drumuri şi autostrăzi. Bugetul sănătății este majorat cu peste 7%, ceea ce însemnă că țara noastră va fi mult mai bine pregătită să facă față efectelor viitoare ale pandemiei.

Vom răspunde, așadar, nevoilor concrete ale oamenilor, referitoare la necesarul de locuri de muncă, utilități și servicii publice moderne în fiecare localitate, dar și la un sistem de sănătate coerent și dinamic, care să poată asigura îngrijirea corectă a fiecărui român aflat în suferință.

Nu în ultimul rând, Partidul Național Liberal va rămâne consecvent și în acest an susținerii măsurilor destinate creșterii bunăstării românilor și a calității vieții acestora, prin alocarea de fonduri bugetare suficiente pentru investițiile vitale din fiecare județ și localitate din țară, îndeosebi în spitale, școli și drumuri.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh