29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Viorel Băltărețu, Cluj-Napoca, 22 februarie 2022

 

În 24 februarie, trei parlamentari USR organizează la Cluj o masă rotundă, în contextul inițiativei legislative de modificare a Legii Societăților pentru emiterea unei clase de acțiuni executive (cu drept de vot multiplu). Acest tip nou de acțiuni îi permit fondatorului să păstreze controlul asupra deciziilor de business, chiar dacă deține un număr mai mic de acțiuni comparativ cu alți investitori.

Organizatorii evenimentului, Viorel Băltărețu, Deputat de Cluj și co-nițiatoarele proiectului, Oana Țoiu și Monica Berescu, continuă dialogul început la București cu antreprenorii din regiunea Nord-Vest, interesați să atragă capital românesc pentru a-și finanța start-up-urile, microîntreprinderile și IMM-urile.

Prin prevederea posibilităţii de emitere a acţiunilor executive, proiectul legislativ facilitează implementarea unei tranzacții de venture capital în România, dând mai multă flexibilitate în a emite clase diferite de acțiuni pentru rundele diferite de investiții. Inițiativa a primit aviz favorabil de la Consiliul Legislativ și de la Consiliul Concurenței, urmând să fie dezbătută în comisiile de specialitate.

În prezent, legislația deficitară nu încurajează atragerea de capital local pentru finanțări de peste 5-10 milioane de euro, sume care sunt absolut necesare pentru a asigura competitivitatea în concurența cu start-up-uri străine sau scalabilitatea internațională a afacerii. Din aceste motive, antreprenorii locali preferă să continue creșterea afacerii lor în alte țări, cu legislație favorabilă.

“Start-up-urile nu fac bine doar fondatorilor lor. Ele au efecte benefice asupra întregii economii, creând locuri de muncă, o integrare orizontală și verticală și exemple de bune practici și pentru alți antreprenori. Din toate aceste motive, ne dorim ca aceste companii să rămână în România și să poată crește aici. La Cluj, avem, pe de o parte, o mulțime de companii din zona IT, zonă care atrage cele mai multe investiții de capital în această perioadă, dar, pe de altă parte, avem nevoie de mai multă inovare, nu doar de outsourcing. Da, viitorul unicorn românesc poate fi din Cluj! Dar, până atunci, avem nevoie să sprijinim - mai ales legislativ - creșterea susținută a start-up-urilor, prin capital autohton.”, a declarat Viorel Băltărețu, Deputat USR de Cluj, co-organizator al mesei rotunde.

Deputat Viorel Băltărețu, membru al Comisiei pentru antreprenoriat și turism, Vicelider al Grupului parlamentar al USR

Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh