07
Mie, Iun
16 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

USR a depus miercuri, 20 aprilie, la CCR, o sesizare cu privire la proiectul de lege menit să faciliteze implementarea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară cu scopul de a proteja dreptul de proprietate al românilor, luat în derâdere de coaliția majoritară aflată la putere, care prioritizează posesia asupra imobilelor. 

„Practic, e suficient să plătești impozitul pentru anul 2022 pentru imobilul altuia, figurezi în registrul agricol - practicile în acest sens în mediul rural fiind frecvente - și devii latifundiar. În aceste condiții, cei care sunt adevărații proprietari rămân peste noapte fără terenuri. De ce? Pentru că așa au votat PSD, PNL și UDMR. După ani de litigii, după ani în decursul cărora s-a încercat să se facă dreptate românilor față de naționalizările abuzive din perioada comunistă, avem acum de-a face cu o expropriere de drept privat”, a declarat deputata USR Oana Murariu.

 Într-un proiect necesar și util, Coaliția PSD-PNL-UDMR a strecurat o prevedere prin care batjocorește dreptul de proprietate al românilor. NU este admisibil să se ascundă în spatele unor proiecte tehnice încălcări atât de flagrante ale unui drept pentru care românii au pus dintotdeauna un accent deosebit - dreptul de proprietate.

 USR s-a opus și în comisie, și în plen, dar PNL, PSD și UDMR au demonstrat că vor cu orice preț să-i deposedeze pe oameni de proprietățile lor.

 Dacă acest proiect devine realitate, persoana care figurează în registrul agricol chiar și o zi, fără să aibă un drept de proprietate asupra terenurilor, devine proprietar pe loc prin efectul noului proiect de lege.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh