19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Premierul României, domnul Nicolae Ionel Ciucă, împreună cu Șeful Cancelariei Primului-Ministru, domnul Mircea Abrudean, au participat la o serie de evenimente care s-au desfășurat la sfârșitul acestei săptămâni în județul Cluj.

➡️ Alături de membrii guvernului și doamna prefect, Irina Munteanu, primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, președintele Consiliului Județean Cluj, domnul Alin Tișe, europarlamentarul Daniel Buda, domnul viceprimar Dan Tarcea, împreună cu domnii deputați Sorin Moldovan și Radu Moisin, au fost prezenți în cadrul activităților desfășurate în județ.

? În cursul zilei de joi, în cadrul Innowave Summit 2022, a avut loc dezbaterea „Europa începe în Transilvania: democrație, educație și tineret. Ce urmează după Conferința despre Viitorul Europei?”
În cadrul evenimentului au participat și reprezentanții Guvernului României, ai parlamentului și ai autorităților locale.
În calitate de speakeri, premierul României, domnul Nicolae Ionel Ciucă și președintele Comitetului European al Regiunilor, domnul Apostolos Tzitzikostas și primarul municipiului Cluj-Napoca, domnul Emil Boc, au discutat pe tema conferinței și au oferit răspunsuri la întrebările adresate de public.

? Ulterior, în Sala de Sticlă a Primăriei Cluj-Napoca, a avut loc o întâlnire de lucru între prim-ministrul României, domnul Nicolae Ciucă, președintele Comitetului European al Regiunilor, domnul Apostolos Tzitzikostas și reprezentanți ai autorităților locale din județ și din țară. În cadrul întrevederii a fost abordată tema războiului din Ucraina, utilizarea eficientă a fondurilor europene pentru ceea ce înseamnă modernizarea orașelor și comunităților noastre, respectiv descentralizare și subsidiaritate în România și Uniunea Europeană.

? În ceea ce privește activitatea desfășurată ieri, vineri 20 mai, reprezentanții autorităților naționale și locale au efectuat o serie de vizite la Farmec SA, Terapia SA și fabrica Bosch de la Jucu, companii care își desfășoară activitatea în județul Cluj.
În cadrul vizitelor s-au purtat discuții referitoare la lipsa forței de muncă calificată și înalt calificată, a colaborării dintre mediul universitar clujean cu marii angajatori din județ în vederea acoperirii deficitului de personal și pentru a pregăti viitorii angajați, care vor fi necesari odată cu dezvoltarea companiilor, despre corelarea programelor educaționale dintre cererea și oferta de pe piața muncii din județ, accesarea liniilor de finanțare cu fonduri europene și despre proiectele de dezvoltare locală și județene.

??Premierul României, domnul Nicolae Ionel Ciucă și reprezentanții guvernului, în cele două zile, au clarificat aspecte reclamate și ridicate de către reprezentanții autorităților locale, județene și a mediului de business, asigurându-i de toată susținerea și deschiderea pentru depășirea obstacolelor pe care aceștia le întâmpină în activitate și în procesele de dezvoltare a comunităților în care activează.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh