25
Dum, Sep
24 New Articles

Politic
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Partidul Național Liberal se implică pe toate planurile în realizarea dezideratului reformei digitalizării administrației publice, atât din punct de vedere guvernamental, cât și parlamentar.

Astfel, parlamentarii PNL au depus o propunere legislativă privind completarea Legii nr. 290/2004 privind cazierul judiciar, care presupune eliberarea certificatelor de cazier judiciar și în formă electronică.

Conform inițiativei liberale, la solicitarea persoanelor fizice sau juridice, certificatele de cazier judiciar eliberate în formă electronică vor fi semnate cu semnătură electronică calificată şi sunt asimilate înscrisurilor autentice. Demersul legislativ mai precizează că, în termen de trei luni de la intrarea în vigoare a prezentei legi, prin ordin comun al ministrului Afacerilor Interne şi al ministrului Cercetării, Inovării şi Digitalizării, vor fi stabilite procedurile pentru eliberarea în formă electronică a cazierului judiciar.

Preocuparea parlamentarilor PNL este de a adopta legi prin care să fie simplificată viața zilnică a românilor, să le fie ușurat accesul la serviciile publice oferite de instituțiile statului.

Reușita acestui proiect de lege va constitui, indiscutabil, o schematizare a obținerii certificatului de cazier judiciar, prin introducerea posibilităţii eliberării şi în mod electronic. Acest fapt va conduce la câștigarea de timp și bani pentru oameni, care nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze până la unitățile de eliberare a cazierului, mai ales având în vedere realitatea conform căreia aproximativ două milioane și jumătate de români sunt puși anual pe drumuri, pentru a ridica diferite documente.

Am semnat și voi vota această inițiativă legislativă, semnată de parlamentari din toate partidele politice, din convingerea că legea va contribui la dinamizarea procesului digitalizării în România, precum și la creșterea nivelului de confort al populației, în ceea ce privește relaționarea cu autoritățile administrative.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh