26
Vi, Apr
2 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

România va primi, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), suma de 350 de milioane de euro pentru digitalizarea IMM-urilor.

Prin acest apel de proiecte, fiecare societate comercială poate obține granturi de până la 100.000 de euro, pentru soluții software și hardware.

Proiectele pot fi depuse în perioada 15 februarie – 30 iunie 2023, după ce Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), condus de PNL, a decis prelungirea perioadei de depunere, pentru ca un număr cât mai mare de IMM-uri să poată fi eligibile pentru a beneficia de finanțare.

Potrivit condițiilor aferente acestui program de finanțare, pot fi susținute o serie de achiziții, precum echipamente pentru tehnologia informației și a comunicațiilor; echipamente pentru automatizări și robotică destinate fluxurilor tehnologice, integrate cu soluții digitale; dezvoltarea și/sau adaptarea aplicațiilor software/licențelor; tehnologii blockchain; sisteme de inteligență artificială, machine learning, augmented reality, virtual reality; website de prezentare; servicii de tip cloud și IoT.

De asemenea, banii pot fi folosiți pentru instruirea personalului care va utiliza echipamentele, dar și în vederea implementării de servicii de consultanță/analiză, pentru identificarea soluțiilor tehnice de care au nevoie IMM-urile.

Sunt convinsă că, grație acestui apel de finanțare, un număr semnificativ de IMM-uri vor beneficia de finanțările acordate, astfel încât să își poată dezvolta și extinde activitățile, pentru a crea noi locuri de muncă și a contribui astfel la creșterea eficienței operaționale și la evoluția economică generală a țării.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh