17
Lun, Iun
9 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

DECLARAȚIE POLITICĂ


Guvernul condus de premierul liberal Nicolae Ciucă a publicat în consultare publică Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul furnizării de servicii publice electronice aferente înmatriculării vehiculelor în România. Acest document este deosebit de important în vederea realizării digitalizării înmatriculării și radierii autovehiculelor, un proiect esențial inițiat de  Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Îndeplinirea mecanismelor privind simplificarea proceselor administrative și dezvoltarea digitală a serviciilor publice și a procedurilor interne de lucru constituie o prioritate asumată de Guvernul României, prin Programul de Guvernare, fiind, în același timp, un obiectiv primordial al PNL, care, prin reprezentanții săi guvernamentali, au demarat și dinamizat reforma digitalizării României.

În termen de maxim un an după adoptarea actului normativ, MAI va dezvolta o platformă prin care se va operaționaliza înmatricularea și radierea online a autovehiculelor. În prima fază de implementare a proiectului, aceasta va fi aplicabilă  autovehiculelor deja înmatriculate în România, ulterior sistemul urmând să fie accesibil tuturor mașinilor, fie că sunt noi, fie că sunt achiziționate din străinătate.

Consider că înmatricularea și radierea autovehiculelor în sistem online este un pas concludent făcut de țara noastră în evoluția digitală a instituțiilor publice, demersul înscriindu-se în seria funcționării aplicației ghișeul.ro și a obținerii cazierului judiciar online gratuit, programe care sunt deja funcționale. Apreciez ținta asumată de PNL privind schematizarea vieții cetățenilor, prin facilitarea accesului acestora la o relație directă mult mai practică și ușoară cu serviciile publice oferite de autoritățile statului.

În aceste condiții, o parte însemnată a prestațiilor statului destinate publicului larg vor fi realizabile online, șapte zile din șapte, 24 de ore din 24, astfel încât populația să câștige timp și bani, prin eliminarea barierelor birocratice de până acum. Cu certitudine, interconectarea, fără intermediari, dintre oameni și stat, le va conferi românilor o serie de avantaje imediate, legate de înlesnirea vieții de zi cu zi.

În consecință, sunt convinsă că aplicarea acestui proiect va conduce la rezolvarea comodă a treburilor legate de comunicarea cu instituțiile statului, precum și la creșterea gradului de confort al cetățenilor.

 

Deputat PNL Cluj,

CRISTINA BURCIU

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh