19
Mie, Iun
5 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

USR Turda solicită demisia urgentă a primarului PNL Cristian Matei, în urma blocării conturilor comerciale ale Municipiului Turda, la toate băncile din România. În prezent toți banii orașului sunt puși sub poprire în diferite procese pe care Primăria le-a pierdut.
"Primarul Matei este de trei ori incompetent. A emis acte care s-au dovedit ilegale. Nu a fost în stare să susțină în fața judecătorilor temeinicia deciziilor Primăriei și a pierdut procesele. Și a ascuns turdenilor că urmează să fie blocate conturile orașului.
Primarul Matei, adus cu surle și trâmbițe, la PNL că un mare administrator, se dovedește nu doar incompetent, ci și de rea credință pentru că ne-a ascuns dezastrul financiar spre care se îndreaptă orașul.

Oamenii care-și primesc salariile de la Primărie vor rămâne fără acestea, și niciun serviciu public nu va mai putea fi realizat.

Cerem și convocarea de urgență a Consiliului Local pentru a găsi soluții pentru rezolvarea acestei crize", a declarat Criprian Rigman, președintele USR Turda.

Situația a fost ascunsă de primar, care nu a adus la cunoștință nici măcar Consiliului Local popririle. În loc să țină Consiliul la curent cu situația gravă în care se află municipiul, primarul a preferat să ascundă procesele juridice în care este implicat municipiul.
În ciuda întrebărilor ridicate de nenumărate ori de opoziția locală, USR și PMP, primarul PNL a refuzat să aducă lămuriri cu privire la poprirea conturilor. Astfel, alegătorii și consilierii locali au fost ținuți în întuneric cu privire la o situație ce influențează direct buna funcționare a administrației locale și a serviciilor publice.
Toate conturile comerciale ale Municipiului Turda, inclusiv cele de la EXIMBANK, CEC BANK, UNICREDIT, RAIFFEISEN Bank și Banca Transilvania, sunt acum blocate.
USR Turda susține transparența și responsabilitatea în administrarea banului public. Solicităm demisia imediată a primarului Matei, care a dovedit că nu poate gestiona în mod responsabil și transparent nici Primăria, nici resursele Municipiului Turda. În plus, cerem ca toate datoriile Municipiului să fie transparente și să fie prevăzute în buget, pentru a evita astfel de situații în viitor.
În final, ne alăturăm vocilor celor care cer răspunsuri și asumarea responsabilității. Turdenii au dreptul la o administrație transparentă și responsabilă, iar primarul Matei a dovedit în mod repetat că nu poate sau nu dorește să ofere acest lucru. Este timpul să plece.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh