21
Ma, Mai
9 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image PSD este primul partid care şi-a anunţat candidaţii pentru posturile de parlamentari, în vederea scrutinului electoral din 30 noiembrie 2008. Într-o conferinţă de presă organizată la sediul partidului de pe strada Libertăţii, preşedintele filialei turdene, Emil Molnar, a anunţat că propunerea pesediştilor turdeni, aprobată şi de conducerea organizaţiei judeţene, se numeşte Ucu Faur. Fost preşedinte al organizaţiei turdene a PSD, avocatul Ucu Faur are o bogată experienţă în domeniul juridic şi reprezintă candidatul ideal pentru un loc pentru forul legislativ naţional. Aşa cum arăta preşedintele Molnar, tânărul avocat Ucu Faur şi-ar putea aduce aportul în cadrul „fabricii de legi” pentru binele locuitorilor zonei Turda.


La rândul său, Ucu Faur, viitorul candidat al PSD pentru un fotoliu în Camera Deputaţilor a analizat la rece şi destul de pertinent şansele sale în cadrul scrutinului electoral. Să nu uităm că el vine, asemeni altor viitori candidaţi la alegerile parlamentare din toamna acestui an, după o înfrângere suferită la „localele” din iunie, când turdenii l-au preferat pe fostul şi actualul primar, Tudor Ştefănie. De remarcat faptul că, aşa cum recunoştea la ultima întâlnirea cu presa, Ucu Faur nu s-a implicat cu plăcere în competiţia de la alegerile locale din urmă cu 3 luni. Aşa cum am mai arătat în paginile publicaţiei noastre, el a fost, practic, aruncat în lupta pentru fotoliul  de primar împotriva voinţei sale. Şefii săi de partid, de-altfel, au pus problema candidaturii sale din vară la modul: „trebuie să-ţi asumi o astfel de candidatură”, obligându-l să se implice într-o luptă inegală, pentru care nu era pregătit şi pe care nu o dorea.

Lucrurile stau cu totul alt-fel, de această dată. Aşa cum el însuşi declara,  în urmă cu câteva zile, avocatul turdean crede că poate da măsura competenţei sale din domeniul juridic, printr-o activitate notabilă în Camera Deputaţilor. Ucu Faur susţine că se bazează nu numai pe voturile fidelilor simpatizanţi ai celui mai important partid social democrat din România, dar este convins că va fi votat şi de numărul mare al celor ce compun „valul” de nemulţumiţi care vor alege împotriva PD-L. Au urmat atacuri „uşoare” la adresa PD-L Turda, despre care a spus că nu face altceva decât să pună în practică proiecte şi iniţiative ale membrilor PSD, dând şi o sumedenie de exemple în sprijinul afirmaţiilor sale.
Ideea de bază care s-a des-
prins odată cu anunţarea candidaturii lui Ucu Faur este diferenţa dintre candidatul PSD de la locale  şi actualul candidat. Chiar dacă este vorba despre aceeaşi persoană, diferenţa constă în atitudinea personajului. De această dată Ucu Faur doreşte să candideze, pentru că, aşa cum declara el însuşi, „crede în profesionalism, iar profesia sa este legea”. Acesta este motivul pentru care actualul candidat Ucu Faur este unul demn de luat în seamă, care va lupta pentru a conving electoratul că timpul celor care dorm în scaunele din palatul parlamentului a trecut. Ucu Faur promite nu numai un suflu tânăr, dar şi multă muncă dedicată, nu doar „clienţilor” tradiţionali ai PSD, pensionari sau nevoiaşi, dar şi propriei sale generaţii, a persoanelor de vârstă mijlocie şi tinerilor care urmează să efectueze schimbul de genereţii. Şi de mentalităţi.
Tot săptămâna trecută, preşedintele filialei judeţene a PSD, Vasile Soporan, a dat publicităţii lista candidaţilor pentru cele 10 colegii electorale pentru Camera Deputaţilor, precum şi pentru cele 4 pentru Senat, de pe cuprinsul judeţului. Iată lista completă, chiar dacă, potrivit şefului judeţean al Partidului Social Democrat, ea ar mai putea suferi unele modificări.

Candidaţii PSD din judeţul Cluj
SENAT
Colegiul 1. Constantin Corega
Colegiul 2. Decebal Manole Bogdan (PC)
Colegiul 3. Vasile Puşcaş
Colegiul 4. Alexandru Cordoş
CAMERA DEPUTAŢILOR
Colegiul 1. Mircea Giurgiu (în negocieri)
Colegiul 2. Laur Pop
Colegiul 3. Sorin Bota
Colegiul 4. Virgil Pop (director la UNITA)
Colegiul 5. Ivan Ilarie
Colegiul 6. Cornel Itu
Colegiul 7. Vasile Soporan
Colegiul 8. Ucu Faur
Colegiul 9. Iosif Zăgrean
Colegiul 10. Cozmin Gusa (în negocieri)

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh