19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageConsilierul local PNL, Cristian Felezeu, gândindu-se la începutul de an școlar 2012-2013, a adresat o solicitare oficială directorului Poliției locale Turda. Cererea liberalului turdean viza asigurarea de agenți pentru supravegherea trecerilor de pietoni din apropierea școlilor din oraș.

Consilierul local arată în solicitarea sa că a avut această inițiativă în urma sesizărilor primate din partea unor cetățeni ai municipiului Turda. În fapt, consilierul Cristian Felezeu, a solicitat poliției locale ca, eventual în colaborare cu poliția rutieră, să asigure supravegherea trecerilor de pietoni din zonele unităților de învățământ, zilnic, în intervalele orare 7.30-8.30 și 12.00-13.00.

Cristian Felezeu și-a prezentat solicitarea și în plenul Consiliului local de joi, 13 septembrie, menționând că la traversarea pe la trecerile de pietoni de pe drumul național, elevii se expun pericolului cauzat de nerespectarea vitezei legale de către conducătorii auto dar și pentru că unele dintre aceste ”zebre” sunt situate în zone fără vizibilitate bună pentru șoferi.

”La trecerile de pietoni de pe traseul drumului național, vă spun din experiența pe care o am cu copilul meu, este o adevărată aventură să traversezi strada, în special la primele ore ale dimineții. Sper ca Poliția Locală să ia măsurile care se impun pentru ca traversarea drumului de către copii și părinți să se poată face în siguranță”, a spus Cristian Felezeu în plenul consiliului local, adresându-se colegilor săi și celor din executivul primăriei, prezenți la ședință.

Același ales local a nominalizat în cererea sa trecerile de pietoni unde se impune plasarea agenților poliție locale sau a celei rutiere, pentru siguranța copiilor aflați în drum spre sau de la școală: trecerea de pietoni de pe str. dr. Ioan Rațiu colț cu str. Pictor Theodor Aman (Școala Teodor Murășanu), trecerea de pietoni de pe str. Axente Sever (Școala Andrei Șaguna), str. Calea Victoriei la intersecție cu str. Fabricii (Școala Avram Iancu), str. Calea Victoriei la intersecție cu str. Izvor (Școala Avram Iancu), trecerea de pietoni din sensul giratoriu de la Materna (spre Școala Avram Iancu și Școala Ioan Opriș), cea de pe str. Calea Victoriei din stația de autobuz din mr. III (Școala Ioan Opriș și Școala Horea Cloșca și Crișan) și respectiv de pe str. Câmpiei la intersecția cu str. Bucegi (Școala Poiana).

Dacă solicitarea consilierului liberal va fi sau nu, pusă în aplicare vom vedea odată cu începutul anului școlar programat să aibă loc luni, 17 septembrie, însă răspunderea pentru eventualele accidente va aparține celor care nu au luat măsurile necesare și celor în a căror sarcină cade buna organizare a traficului pitonal și auto în zonele semnalate de politician.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh