25
Sam, Mai
13 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageGest politic extrem al consilierului liberal Virgil Pop, anunţat printr-un comunicat remis presei.  Redăm mai jos întregul comunicat, aşa cum a fost el alcătuit, fără să comentăm sau să avansăm conotaţii politice legate de gestul său. Deocamdată.

 

<<Consilierul local PNL Virgil Pop s-a retras astăzi, 26 septembrie 2008, din Comisia pentru administraţie publică locală, servicii publice, regii, pieţe, comerţ, agricultură, asocieri, relaţii cu publicul, juridic a Consiliului Local al municipiului Turda, protestând astfel faţă de stilul netransparent, dictatorial şi ineficient în care este administrat oraşul.

„De trei luni de zile, de când s-a constituit Consiliul Local, care ar fi trebuit să lucreze numai în sprijinul cetăţenilor din Turda, s-a format o coaliţie cu totul antiromânească PDL-PSD-UDMR care nu are în vedere decât interesele proprii ale celor care fac parte din ea”, declară Virgil Pop, reclamând faptul că la constituirea comisiilor de specialitate ale Consiliului Local Turda nu a fost respectat algoritmul politic rezultat în urma alegerilor locale, întrucât PDL, care a obţinut la alegeri sub 50% din voturi, deţine majoritatea în comisii.

Consilierul Virgil Pop reclamă, pe de altă parte, lipsa de transparenţă în  cheltuirea banului public. Consilierul local acuză conducerea municipalităţii că a încărcat bugetul local cu un credit de 32 de milioane de RON, fără a consulta înainte cetăţenii.

„Este vorba despre o sumă foarte mare de bani şi cred că locuitorii oraşului ar fi trebuit să fie informaţi şi să li se ceară părerea înainte de contractarea acestui împrumut. Până la urmă vorbim despre banii lor, despre banii noştri, ai turdenilor, şi nu ne putem permite să luăm decizii de o asemenea importanţă fără o consultare publică. Fiecare turdean ar trebui să fie informat permanent şi să poată participa la luarea deciziilor importante care îl afectează direct, iar acest lucru nu se întâmplă. Mai mult, după ce a grevat bugetul local şi inclusiv buzunarele turdenilor cu acest credit, primarul se pregăteşte să lase baltă oraşul şi să plece în Senatul României”, mai afirmă consilierul PNL Virgil Pop.

Reprezentantul PNL susţine şi faptul că şedinţele Consiliului Local sunt foarte dese fără ca acest lucru să aibă la bază motive întemeiate sau fără ca pe ordinea de zi să figureze proiecte de hotărâre de importanţă majoră pentru municipiul Turda: „şedinţele Consiliului se ţin  o dată, chiar de două ori pe săptămână cu câte două proiecte pe ordinea de zi. Au fost convocate chiar şi şedinţe de îndată, deşi legea prevede clar condiţiile în care se pot organiza acestea, fiind nevoie de condiţii speciale şi de proiecte de importanţă majoră. Mă întreb dacă numărul atât de mare de şedinţe nu are în vedere doar interesele unor consilieri locali şi dorinţa unora dintre ei de a-şi rotunji veniturile cu indemnizaţiile plătite pentru activitatea în Consiliu”.

„Sper ca acest gest al meu, de a mă retrage din comisie în semn de protest faţă de haosul din Consiliului Local să nu rămână fără ecou, iar Instituţia Prefectului Judeţului Cluj să se sesizeze cu privire la problemele existente în administraţia turdeană”, încheie consilierul PNL Virgil Pop.>>

Comunicatul este semnat de Biroul de Presă al PNL Turda şi confirmat telefonic de Virgil Pop.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh