25
Sam, Mai
13 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Arestarea lui Virgil Pop a produs consternare în Turda, ca urmare a momentului ales de DNA pentru arestarea candidatului PNL în Colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor. În probatoriul aflat la dosar se arată că telefonul lui Virgil Pop era ascultat şi înregistrat de aproape un an şi, deşi nu au venit cu nimic nou faţă de cele aflate în decembrie 2007, anchetatorii DNA l-au ridicat abia acum, cu două săptămâni înaintea alegerilor. Dacă la nivel naţional, ridicarea selecţionerului Victor Piţurcă de la aeroport a făcut valuri, iată că şi la noi “se sare calul”, excesul de zel al anchetatorilor făcând din Virgil Pop un erou al “spiritului de frondă”, chiar dacă intenţia a fost alta. Aş putea spune că toate zecile sau sutele de mii de euro investite de PNL doar la Turda, toate afişele înălţate pe stâlpii SC Electrica SA nu i-au adus atâtea voturi câte ar putea-o face arestarea sa.

La Câmpia Turzii, Avram Gal a fost poftit afară din Consiliul local unde doar el şi PNL-istul Şandor se mai “uşurează contra vântului”. Atâta “boală” a adunat PD-L-ul din Câmpia Turzii pe Avram Gal încât au profitat de prima ocazie, apparent legală pentru a-l “mazili”. Subiectul a fost tratat mai pe larg de colegii mei, aşa că nu o să mai revin. Vreau doar să spun că, în urma acţiunii de răzbunare a portocaliilor dar şi a PSD-iştilor pe Avram Gal, acesta câştigă în popularitate. Şi iar revin asupra pericolului care îi paşte pe cei din Câmpia Turzii, acela de a-l trimite pe Avram Gal ca deputat, un om care nu prea are ce căuta într-un for ca Parlamentul României. Un for unde trebuie să fie trimişi oameni competenţi, oameni care au dovedit că au proiecte viabile pentru electoratul lor, nu habarnişti puşi pe căpătuială, eterni vânători de funcţii şi titluri.
O analiză finală vizavi de percepţia electoratului în finalul campaniei electoral ar trebui efectuată pe cele două colegii senatoriale din zona noastră dar şi pe cele două colegii de deputaţi. Dacă tot vorbeam de cât de slab este Avram Gal în comparaţiei cu Vasile Soporan, de exemplu, trebuie să spunem că în colegiul senatorial 3 concurenţa este acerbă şi lupta se dă până în ultima clipă între două pesonalităţi adevărate, doi candidaţi care au dovedit că într-adevăr ştiu cu se se mănâncă politica dar şi administraţia: Marius Nicoară şi Vasile Puşcaş. Eu sunt un mai vechi admirator al lui Puşcaş, omul pe care eu îl consider o somitate şi care merită să ne reprezinte pe oricare dintre noi şi la orice nivel. Nu pot încă să nu-l apreciez pe Marius Nicoară, omul care a crescut în ultimii trei-patru ani cât alţii în 10. Lupta se dă între ei, doi oameni foarte bine văzuţi la Dej, polul colegiului respectiv. Şi o să-mi pară rău de oricare dintre cei doi care va pierde.
În celălalt colegiu, cel cu capitala la Turda, cu cele mai multe şanse este creditat Tudor Ştefănie. Pe bună dreptate, aş spune deoarece el este cel mai bine cunoscut om politic din această zonă, omul care a adus PD-ul la putere şi care beneficiază de spijinul turdenilor care l-au ales şi în vară. Problema sa este că are nevoie de o bună participare a electoratului la votul din 30 noiembrie şi de peste 50 % plus unu din sufragiile exprimate pentru a fi  sigur că devine senator, atâta vreme cât candidaţii PD-L de pe colegiile din municipiul Cluj-Napoca sunt consideraţi favoriţi. Nu sunt de acord cu cei care speculează că vrea senator pentru că are nevoie de imunitatea parlamentară. Dacă era aşa ar fi candidat pentru un post de deputat pe care, sunt sigur, l-ar fi obţinut fără probleme. A preferat însă să-şi ajute colegul, pe Vasile Miclăuş, deşi acestuia îi este infinit mai greu, ca să nu spun imposibil, să realizeze 50 % plus unu.  
Aşa că iată-ne venind cu povestea la colegiul 8 pentru Camera Deputaţilor. Scriam la începutul campaniei electorale că electoratul vrea “pâine şi circ”. Nu este însă întotdeauna aşa. Electoratul informat, educat, civilizat preferă proiectele pe care candidaţii se angajează să le realizeze. De aceea eu consider că electoratul din zonă ştie pe cine să aleagă, de această dată. Turdenii au nevoie de oameni care să le creeze locuri de muncă şi o forţă economică locală pe care nu orice candidat este capabil să le dezvolte. Candidatul PSD Turda, tânărul Ucu Faur, este unul dintre oamenii politici vizionari dar căruia nu i s-a dat niciodată ocazia să îşi pună în aplicare proiectele pe care le-a prezentat deschis de oricâte ori a avut ocazia. Iar dacă am spus că e vizionar nu am făcut-o pentru a-l lăuda. Proiectele pe care el le-a propus, ideile pentru care el s-a luptat chiar în condiţiile în care a pierdut alegerile din vară, au fost puse, iată, în aplicare, de către cei care au primit puterea poporului. Ultimul dintre ele este cel cu emiterea de obligaţiuni dar “absolut senzaţional” ca să-l parafrazăm pe Mircea Badea, este proiectul lui Ucu Faur cu bărcile de agreement pe Arieş.  Mulţi au râs de aceste proiecte dar iată că toate s-au dovedit viabile. Nu mai departe de vineri, am participat la lansarea unui proiect intitulat “Turda. Arieş. 2010” unde, (surpriză!) au apărut şi sunt prevăzute în proiect bărcuţe de agreement, pe apa curată a râului Arieş. Nu am putut să spun altceva decât “Bravo, Ucu!”, mai ales că proiectul respective este întocmit de specialişti din domeniul universitar. Aşa încât, îmi menţin părerea conform căreia, în condiţiile în care sondajele indică o câştigare a alegerilor, pe plan naţional, de către PSD, este bine ca şi noi să ne trimitem în Parlament reprezentanţi social-democraţi. Altfel, experienţa ne-o spune, ne vom lua adio de la bani trimişi pentru asfaltări sau proiecte locale de dezvoltare.  Toate acestea şi o convorbire pe care am avut-o cu primarul Tudor Ştefănie, în care el mi-a spus că evoluţia lui ca om politic presupune plecarea sa în capitală, pentru că aşa consideră el că poate servi interesele turdenilor cel mai bine, mă fac să cred că, în actuala conjunctură cel mai bine pentru Turda şi localităţile din zonă ar fi ca reprezentanţii noştri în Parlament să fie oameni de-ai noştri, oameni care ştiu să conceapă şi să finalizeze proiecte şi nu cine ştie ce maghiar care are grijă doar de cei de-o etnie cu el sau mai ştiu eu ce străini ne propun unele partide. De aceea sfatul meu ar fi să votăm Ucu Faur ca deputat şi Tudor Ştefănie ca senator.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh