25
Joi, Apr
3 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Asociația Turda Nouă, forma juridică pe care a ales-o Grupul T9 pentru manifestarea sa în planul socio-politic și economic, a
anunțat în cadrul unei conferințe de presă găzduită de sediul Centrului Rațiu pentru Democrație care este propunerea sa pentru funcția de primar al municipiului Turda. Discuțiile au fost deschise de Bogdan Bulgaria, cel care fusese

nominalizat de primarul în funcție Tudor Ștefănie, drept unul din posibilii săi succesori, dar care între timp a părăsit Partidul Național Liberal după ce, în prealabil a anunțat că refuză să candideze pentru nominalizarea drept candidat al acestui partid.

„Vreau să începem evenimentul de astăzi spunând, în primul rând, că suntem onoraţi să-l avem în mijlocul nostru pe domnul Indrei Raţiu, fiul marelui Ion Raţiu, probabil cea mai proeminentă personalitate a oraşului nostru, şi sperăm că pe viitor vom avea în continuare o colaborare cu dânsul la fel cum am avut-o şi până acum”, a spus Bulgaria, cel care a inițiat, alături de câțiva colegi și prieteni, Grupul T9.

Thumbnail imageA urmat o prezentare a activității Asociației T9, făcută de Călin Pintea, care a expus și proiectele avute în vedere pentru acest an electoral: „Scopul acestei întâlniri este în principal o analiză a activităţii pe care asociaţia T9 a avut-o în 2015. (…) Ce vrem să facem în 2016? Vrem să continuăm ceea ce am început în 2015, chiar vă invit să urmăriţi înregistrarea video din august când noi am spus că noi vom continua indiferent dacă vom fi susţinuţi sau nu, intenţia noastră este să ducem la bun sfârşit anumite proiecte pe care noi le avem. Aceste proiecte sunt concentrate în jurul acelor priorităţi de care vorbeam şi îmi voi permite să vi le reamintesc într-o ordine descrescătoare a importanţei reieşite din acel sondaj făcut de noi și pe care îl cunoașteți. Cel mai dureros punct de pe lista priorităţilor s-a dovedit a fi infrastructura oraşului. Aproape jumătate din cei cu care am discutat au menţionat situaţia infrastructurii ca fiind principala problemă a oraşului. Nimeni nu ne-a contrazis, este o părere unanimă şi cred că cel mai important lucru care trebuie să se întâmple în 2016 este să vedem progrese remarcabile în acest domeniu. Aţi observat luări de poziţie pe care le-am luat în ultimele luni şi vă reamintesc discuţiile care au avut loc la dezbaterea pe care am organizat-o. Milităm foarte clar pentru transparenţa totală în modul în care fondurile publice vor fi folosite pentru lucrările de infrastructură şi pentru calitatea acestor lucrări. Fără aceste două componente nu credem că infrastructura, ca şi problemă a oraşului, va fi rezolvată iar pentru că aceasta este problema principală a oraşului am decis să facem public faptul că susţinem o candidatură independentă la postul de primar al municipiului Turda, în persoana lui Andrei Suciu, care este un expert în infrastructură. Avem şansa ca în mijlocul nostru să avem un om care a lucrat 15 ani doar în proiecte de infrastructură, pentru care un pod, o şosea, o lucrare de genul acesta nu este un secret  şi credem că la problema numărul unu a oraşului trebuie să răspundem în mod corespunzător cu un expert în domeniu”, a lansat Pintea candidatura colegului său.

A venit, normal, rândul lui Andrei Suciu să se prezinte. Iată declarația sa, pe care o redăm în întregime: „Bună ziua. Sunt Thumbnail imagemembru fondator al Grupului T9, devenit Asociaţia T9. Ca turdean, văd ceea ce vedeţi şi dumneavoastră, aud ceea ce auziţi şi dumneavoastră, trec şi eu prin aceleaşi greutăţi împărtăşite de membrii comunităţii turdene. Îngrijorarea turdenilor pentru bunăstarea familiilor lor şi pentru viitorul acestui oraş îmi sunt familiare. Calitatea de a fi locuitor al acestui oraş mă motivează în dorinţa de a găsi soluţii pentru a schimba realitatea în care ne complacem de 26 de ani, cea în care o clică politică îşi pune propriile interese înaintea intereselor comunităţii. Cetăţenii, în opinia mea, aşteaptă un om responsabil, accesibil şi care răspunde prompt cererilor comunităţii. Consider că eu pot fi acea persoană. Sunt gata să aplic experienţa pe care o am în slujba cetăţeanului. Nu este o experienţă pur administrativă dar este o experienţă care poate aduce beneficii majore acestui oraş.

Experienţa mea în mediul privat este soluţia pentru Turda.

Ştiu ce înseamnă responsabilitate, ştiu ce înseamnă ce înseamnă respectarea termenelor într-un proiect, ştiu ce înseamnă respectarea normelor calitative şi încadrarea în timp: sunt inginer. Nu ştiu să ţin discursuri, dar de aceasta v-aţi dat seama până acum, însă ştiu să mă ţin de cuvânt. Nu ştiu să linguşesc,, dar ştiu să respect. Ştiu să demolez, dar prefer să construiesc şi voi construi, fiindcă aceasta este vocaţia mea, aceasta este calea pe care am plecat de la Turda şi pe care o voi continua aici, la Turda, fiindcă Turda merită mai mult decât are, iar turdenii doresc mai mult decât li se oferă. Ştiu că sarcina primarului este una dificilă, ştiu că se cere o muncă asiduă şi disponibilitate permanentă în coordonarea şi supervizarea angajaţilor primăriei şi a unui buget operaţional prin care se asigură buna funcţionare a instituţiilor publice locale. Una din principalele atribuţii ale biroului primarului este asigurarea unei relaţii bazate pe respect şi promptitudine cu cetăţeanul şi a unui parteneriat strâns cu comunitatea locală de afaceri. Cred cu tărie că sunt persoana potrivită pentru a asigura un drum corect spre o securitate financiară, o creştere economică şi o mai mare siguranţă a cetăţeanului în oraşul Turda.

Am locuit mai bine de jumătate din viaţa mea în acest oraş istoric împreună cu familia mea iar vieţile noastre s-au împletit în mod armonios cu cele a concitadinilor noştri.

Am convingerea că voi reuşi să câştig mai întâi încrederea turdenilor, iar apoi mulţumirea lor. Primăria municipiului Turda va cunoaşte probabil o situaţie inedită, cea în care două persoane din cadrul instituţiei, un simplu angajat şi primarul în funcţie, vor candida pentru aceeaşi poziţie. De un lucru vă pot asigura: eu rămân la primărie.

Prietenii, asociaţii din T9, susţinătorii locali, ONG-urile şi partenerii din mediul de afaceri sunt cei care îmi alimentează dorinţa de a produce o schimbare în administraţia publică turdeană.

După cum ştiţi, poziţia de independent nu aduce cu sine un avantaj statistic, dar este cu siguranţă un avantaj moral. Eu personal şi mulţi alţii asemeni mie ne-am lămurit ce poate şi ce vrea actuala clică politică. Astfel, cine va dori stagnare, va avea de unde alege, dar cine va vrea schimbare, va vota schimbarea”, și-a susținut Andrei Suciu, discursul de prezentare.

Membri Asociației T9 nu au exclus unele candidaturi independente din rândul membrilor săi, pentru funcții de consilieri locali, în încercarea de a sprijini candidatul lor de primar.

Întrebați când vor propune turdenilor și un program electoral, pentru ca alegătorii să cunoască viziunea și proiectele Asociației  T9 și ale candidatului de primar, Andrei Suciu, aceștia au răspuns prin vocea lui Bogdan Bulgaria: „Spre surprinderea noastră, dar în acelaşi timp spre fericirea noastră, am continuat să atragem oameni de calitate oameni de valoare şi de la un moment dat ca şi într-o organizaţie de business când suntem mai mulţi trebuie să încercăm să ne structurăm şi lucrul acesta am început să-l Thumbnail imagefacem şi noi în Asociaţia T9, am început să ne structurăm ca într-o firmă bine organizată, am Thumbnail imageînceput să avem şi noi organigrama noastră internă cu departamente, departamentele respective încearcă să se identifice cu segmentele principale ale vieţii sociale ale oraşului şi fiecare dintre ele încearcă să fie dat pe mâna celor mai apropiaţi ca şi competenţă de departamente respectiv segmentele respective. Cât de curând vom veni şi sunt convins că va ieşi ceva profesionist din partea noastră, pentru că nu ne batem joc în nimic din ceea ce facem, cu un program de acţiune şi cu un program al activităţii electorale a viitorului candidat”, a dat asigurări Bogdan Bulgaria.

În facsimil puteți vedea Curriculum-ul Vitae al candidatului pentru funcția de primar, Andrei Suciu.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh