27
Sam, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Asociația Turda Nouă (T9) a semnalat, prin mai multe postări pe pagina proprie de web, aspectul insalubru al mai multor zone ale municipiului Turda, de la periferie spre centrul orașului, așa cum ar face orice entitate incapabilă să-și bage gunoiul măturat sub preșul din casă.

Membrii acestei asociații nu doar că au semnalat existența unor rampe de gunoi neautorizate dar au pus și niște întrebări cărora, desigur, cei care sunt plătiți de turdeni pentru ca astfel de nereguli să nu se întâmple, nu le-au răspuns.

 

„Conform legii 211/2011 art.19 pct. 3 și 4, este interzisă depozitarea deșeurilor în locuri neautorizate deoarece au un impact negativ asupra mediului și sănătății populației. (…) Dacă – în aparență – toată lumea se împotrivește depozitării deșeurilor de orice fel în locuri neautorizate, de unde răsar oare mormanele de gunoi la periferia orașului? Unde sunt, pe de altă parte, responsabilii cu activitatea de monitorizare a factorilor de mediu afectați de prezența deșeurilor? Cine este responsabil să supravegheze modul în care sunt gestionate gunoaiele produse de o așezare urbană? Întrebările nu sunt retorice, chiar dacă cei care ar putea răspunde fac pe surzii…”, au arătat cei din T9.

Pentru că unii au luat atitudinea celor din T9 în glumă, aceștia au reacționat cu alte și alte fotografii din zone tot mai centrale ale municipiului. „Hai să vedem dacă ne mai arde de râs și când vedem pozele astea, făcute azi 16 februarie 2016 … în mijlocul orașului tronează mormane de gunoaie neridicate de săptămâni… Domnilor care ne-ați luat peste picior în ultimele 24 de ore, ce părere aveți de copiii ai căror părinți scotocesc zilnic prin aceste gunoaie? Haideți, continuați… faceți mișto de cei de T9, care nu se pricep… Aveți dreptate, cei din T9 nu se pricep sa mintă, știu doar să vă arate adevărul…”, au intrat cei din Asociația T9 în acea stare de lehamite pe care jurnaliștii de la Turdainfo o resimt de câțiva ani de zile.

Într-o altă postare a celor din Asociația T9, cărora noi le vedem un mare viitor pe scena socio-politică a municipiului Turda, se arată mizeria care tronează peste tot prin Spitalul Municipal Turda: „În curtea și pe holurile unei instituții care ar trebui să fie un exemplu de curățenie și igienă tronează mormane de gunoi.

În octombrie 2015 am crezut că putem transmite un mesaj pozitiv și am salutat gestul lui Emil Turdean care și-a oferit ajutorul și a scos toate gunoaiele din curtea spitalului. Este foarte trist să vedem cum printre cei peste 200 de copaci plantați în toamna trecută vedem acum gunoaie, moloz, chiar PET-uri de bere (?!?).

Nici pe holurile spitalului nu e diferit. Cele mai simple reguli de curățenie sunt complet ignorate, gunoiul e aruncat la întâmplare”, se arată în materialul intitulatProtejat de politicienii turdeni, managerul SM Turda a deschis o rampă de gunoi in curtea spitalului”.

La final, cei din T9 taxează întreaga clasă politică turdeană pentru lipsa de reacție la astfel de realități retrograde, anacronice cu Turda europeană a anului 2016: „Domnilor Ștefănie, Matei, Irimie: conduceți sau nu partidele din Turda? Dacă da, atunci cereți consilierilor locali să analizeze problemele de la Spital. Dacă v-a luat 17 minute să votați bugetul pe 2016, de câte zile aveți nevoie să luați măsuri de curățire a gunoiului de la Spital?”

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh