19
Vi, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Dupa cum bine se stie, în 16.10.2010 a avut loc la Bucuresti – Sala Palatului, Congresul Extraordinar al Partidului Social Democrat. Delegatia judetului Cluj a cuprins in componenta ei un numar de 10 membrii ai organizatiei PSD Turda, printre care Cristian Matei presedintele organizatiei PSD Turda si vicepresedinte al Organizatiei Judetene PSD Cluj, Dora Arion, presedintele organizatiei de femei Turda, vicepresedintii organizatiei PSD Turda Cristel Franc si Robert Cojan, precum si membrii ai consiliului municipal PSD Turda si membrii ai grupului de presa PSD Turda si Cluj.

In Sala Palatului, devenita dintr-odata parca neincapatoare, intr-o atmosfera incendiara, Congresul a debutat cu alocutiunea presedintelui PSD Victor Ponta. Mesajul transmis de catre domnia sa a fost un apel la unitate si solidaritate, salutand cu aceasta ocazie pe toti colegii de la organizatiile din sala precum si pe invitatii din strainatate care au participat la aceasta extraordinara reuniune. "Usa acestui congres este deschisa pentru fiecare om, pentru fiecare partid" a declarat Victor Ponta mentionad ca nu vom inceta niciodata a purta lupta pentru o Romanie democratica, ca partidul social democrat militeaza pentru respectarea drepturilor si libertatilor romanilor, pentru un trai decent si o viata mai sigura precum si faptul ca cei care ne sunt inamici politici ne pot fi aliati noua tuturor, noua romanilor daca acestia vor lupta pentru Romania si pentru interesele ei.
Presedintele Victor Ponta a afirmat, in continuare, ca Partidul Social Democrat se declara un aparator al democratiei si al statului de drept din Romania, precum si un sustinator al valorilor stangii moderne, in deplina concordanta cu valorile sociale europene.
In situatia de criza economica si sociala fara precedent prin care trece Romania, cauzata de coruptia, incompetenta si comportamentul clientelar al PDL si al lui Traian Basescu, Victor Ponta a garantat ca Partidul Social Democrat se obliga sa nu colaboreze in nici o forma cu acestia si ca Partidul Social Democrat propune un pachet amplu de solutii de guvernare pe care le propune dezbaterii publice .
In continuare, Victor Ponta a dat cuvantul reprezentantilor celorlalte partide politice. Au luat cuvantul presedintele PC, Daniel Constantin, care a transmis mesajul partidului sau de unitate cu cei nedreptatiti, precum si protestul impotriva unui guvern incapabil sa reformeze Romania; presedintele UDMR, Verestoy Attila, delegatul Partidului National Liberal, Teodor Melescanu, primarul general al capital,i Sorin Oprescu, presedintele PNTCD, Radu Sarbu, vicepresedintele PRM, Codrin Stefanescu precum si reprezentantii sindicatelor din Romania.
Dupa inceperea lucrarilor Congresului, au luat cuvantul Secretarul general PSD, Liviu Dragnea, Presedintele Consiliului National, Adrian Nastase, Ecaterina Andronescu presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, precum si alti membri marcanti ai partidului. In alocutiunile domniilor sale au prezentat starea de fapt actuala precum si proiectele de masuri de reabilitare economica propuse de catre PSD.
In cadrul alegerilor desfasurate pentru desemnarea unor noi membrii in Consiliul National PSD extins, a fost ales inca un membru al organizatiei PSD Turda, Vicepresedintele organizatiei PSD Turda Franc Cristel.
"Nominalizarea si alegerea vicepresedintelui Franc Cristel in Consiliul National PSD, in mod firesc, reprezinta o recunoastere a intregii activitati desfasurate de acesta, dar in mod real, faptul ca Organizatia PSD Turda este mai bine reprezentata in Consiliul National, as putea afirma, fara a gresi, ca acest lucru reprezinta mai mult decat o realizare personala, reprezinta o reusita a intregii organizatii PSD Turda. Avand acum doi membrii alesi in Consiliul National PSD, Cristian Matei si Cristel Franc, avand de asemenea foarte multi membrii ai organizatiei PSD Turda in departamentele de specialitate ale Organizatiei Judetene Cluj si implicit in departamentele nationale, precum si cu sprijinul permanent al domnului Senator Alexandru Cordos, vom continua demararea de noi proiecte sociale care sa vina in intampinarea problemelor reale a turdenilor, dincolo de borduri, alei si fantani arteziene. Vom continua in zilele care urmeaza dezbaterile pe dezbaterile pe diverse teme din Proiectul propus de PSD." a declarat presedintele PSD Turda , domnul Cristian Matei.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh