23
Dum, Iun
4 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

La Turda, PSD-ul turdean se dovedeşte „mână moartă" în faţa tăvălugului PD-L-ist. Dovadă stă faptul că în şedinţa de ieri a Consiliului local Turda, reprezentanţii celor trei trandafiri au cedat fără luptă un post în Consiliul de Administraţie al RADP Turda, post care aparţinea de drept PSD-ului.

Strigător la cer este faptul că pedelistul Ioan Chiş a fost numit în Consiliul de Administraţie al SC Domeniul Public SA Turda cu unanimitate de voturi. Ceea ce înseamnă că pesedistul Emil Molnar a votat pentru, fostul pesedist Lucian Cordiş aşişderea, lor alăturându-li-se şi fostul penelist Mircea Pârv. De la şedinţa de ieri au absentat preşedintele PSD Turda, Cristian Matei şi fostul liberal Ioan Berchişan.

Ioan Chiş a fost numit de către Consiliul local turdean în CA al Domeniul Public în locul lăsat liber de Radu Nechita. Surse din cadrul coaliţiei aflate la putere susţin că pentru Chiş se pregăteşte preluarea postului de director al SC DP SA Turda. În prezent acesta ocupă funcţia de şeful al centrului local Turda al sucursalei Cluj a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (A.P.I.A), post pe care "gurile rele" spun că-l va pierde în curând.
SC Domeniul Public SA are ca acţionar unic Consiliul local al municipiului Turda. După refuzul lui Radu Nechita de a prelua un nou mandat din partea Consiliului de Administraţiei al aceste societăţi, el a părăsit şi funcţia de membru al acestei entităţi de conducere. Astfel că au rămas doar patru membri ai CA de la Domeniul Public iar Ioan Chiş vine să întregească o componenţă firească a acestuia. Ceilalţi patru membri sunt Adrian Sălăgean, Aurel Truţă şi Sebastian Murea (toţi din partea PD-L) şi Szekely Istvan (de la UDMR). Acum sunt patru pedelişti şi un udemerist. Nu numai PSD şi PNL s-au dovedit incapabili de a se opune partidului aflat la guvernare în Turda. Şi "bătrânul vulpoi" peremist Doru Anca s-a arătat "mână moartă" în faţa celor pe care i-a şicanat continuu de-a lungul mandatului său de consilier. Dacă în 2008, la numirea membrilor din Consiliile de Administraţie de la regiile subordonate Consiliului local Turda, Doru Anca şi-a umflat muşchii în faţa adversarilor săi politici, de această dată el a părut prea mic pentru a se confrunta cu PD-L. În 2008 peremistul a cerut vot secret în cazul votării membrilor consiliilor de administraţie şi pe bună dreptate întrucât aşa prevede şi legea. De această dată, întâmplător sau nu, Doru Anca a uitat să mai ceară acest lucru. În plus a votat şi el, cu două mâini, dacă socotim şi votul colegei sale de partid, Daciana Marcu, numirea lui Chiş în CA al Domeniului Public. Momentul pare să marcheze căderea lui Doru Anca din poziţia de "stâlpul opoziţiei" în cea de "prieten al primarului" cum singur se declară.
Cu un an înaintea alegerilor, partidele componente ale Uniunii Social Liberale sunt atât de vlăguite încât nu se mai pot opune niciunei „mişcări" plănuite şi aplicate de PD-L. Altfel cum se explică pierderea unui loc în Consiliul de Administraţie care trebuia să aparţină PSD. Legea spune că atribuirea locurilor în consiliile de administraţie se face în funcţie de algoritmul rezultat după alegerile locale. Ori la noi, PSD a obţinut trei locuri în Consiliul local fără ca, iată, să aibă vreun reprezentant în CA al Domeniul Public SA în timp ce UDMR, cu doar doi consilieri locali, au un reprezentant în acel for. Unor membri ai PSD Turda li s-a retras sprijinul politic pentru mai puţin decât acest vot dat de consilierii PSD împotriva intereselor partidului lor. Poate n-ar strica o analiză a ceea ce s-a petrecut la ultima şedinţă a Consiliului local Turda în cadrul PSD sau, mai ales, a USL. Doar că, se impune o întrebare: chiar există USL la Turda?

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh