23
Dum, Iun
4 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Așa cum anticipam în articolul în care vorbeam despre numirea lui Ioan Chiș în Consiliul de Administrație al SC Domeniul Public SA Turda, el a fost înscăunat director al acestei firme subordonată Consiliului local al municipiului Turda. Cele două evenimente din viața pedelistului Ioan Chiș s-au produs la doar două zile una de alta.

Tocmai de numirea acestuia în funcția de director al SC Domeniul Public SA Turda se leagă speranța a aproape 200 de muncitori din diferitele sectoare acoperite de această instituție. Ei speră că Ioan Chiș va avea sprijinul politic necesar care să-i permită redresarea firmei care a pierdut în ultima vreme atât sectorul de salubritate cât și pe cel de întreținere a spațiilor verzi.

Fost membru PNL, Ioan Chiș are o imagine bună în interiorul administrației locale. După ce a fost înlăturat de actualul deputat Virgil pop de la conducerea PNL Turda, lui Chiș i s-au deschis imediat porțile PD-L Turda. După câștigarea alegerilor din 2008 Ioan Chiș a fost numit la conducerea centrului local Turda al sucursalei Cluj a Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (A.P.I.A). De acolo a venit în funcția de șef al Consiliului de Administrație și director al SC Domeniul Public SA.
Iată ce spune primarul Ștefănie despre schimbările survenite la fostul RADP: "Această societate comercială îşi va realiza o activitate profitabilă în perioada următoare. S-a schimbat conducerea administrativă, consiliul de administraţie a luat nişte decizii corecte şi în acest moment avem o nouă conducere prin domnul Ioan Chiş ca şi director. Au revenit spre activitatea respectivă şi unii specialişti care au fost angajaţi. În perioada următoare vom redeschide activitatea la sere, vom reechilibra bugetul aceste societăţi astfel încât să devină o societate profitabilă."
Declarația primarului turdean mi se pare o asigurare cât se poate de consistentă că angajații acestei societăți vor avea slujbele asigurate în perioada următoare. Dealtfel acolo se desfășoară deja un control amănunțit făcut de o firmă de audit specializată al cărei raport va aduce clarificări în ceea ce privește nu numai situația economică de acolo dar și căile ulterioare de dezvoltare a activităților productive de acolo. Cele spuse de Ștefănie nu sunt doar opinii ci asigurări date personalului de acolo că SC Domeniul Public SA nu va fi lăsat să moară: "Din punctul meu de vedere nu cred că sunt probleme majore de rezolvat, sunt nişte probleme de conducere managerială care vor fi rezolvate în perioada următoare, iar cei care sunt angajaţi şi cei care vor dori să se angajeze la această societate pot să aibă siguranţa plăţii salariilor fără nicio problemă. E o societate de care va avea grijă Consiliul local şi executivul în continuare şi în acest moment ne aflăm şi pe o activitate de audiere a tot ce a însemnat activitate financiară, economică a acestei societăţi astfel încât la sfârşitul aceste activităţi să avem un rezultat al audierii ceea ce ne va duce la nişte concluzii. Vom merge în continuare pe varianta care este acum de susţinere sau vom găsi o variantă de privatizare a acestei societăţi? După auditul realizat de o firmă de specialitate vom şti în ce direcţie mergem şi dacă sunt probleme deosebite acolo sau nu. În rest eu cred că este o activitate care poate fi gestionată fără nicio problemă.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh