17
Lun, Iun
7 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Funar baci, cum îi spun prietenii săi maghiari, fostul ban al Clujului, s-a întâlnit cu membrii Partidului România Mare din Turda, Câmpia Turzii și din localitățile învecinate, mai mult sau mai puțin conlocuite de unguri.

Motivul descălecării lui Funar pe câmpia de la Turda a fost ordinul președintelui Vadim Tudor, de a transmite către capitală, până cel mai târziu la 31 martie, listele electorale pentru viitoarele alegeri. Dacă trăiam în altă epocă iată care ar fi putut fi mesajul președintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor: ”Căutați de împliniți porunca mea. Vuoi ca ăl mai tâziu de ziua șotiilor să am pe masă liste complete, adică scrise până-n capăt, cu nume de voinici și cuvioase ardelence, gata să se lase însemnați la plebiscit. Asta-i voia mea, din gura lui Funar, trimisul meu la el acasă, în Ardeal. Purcedeți!”

 

 

Marea Adunare PRM pe câmpia de la Turda

 

Lăsând la o parte gluma și istoria atât de dragă nouă și lui Gheorghe Funar, să spunem că istorie este și ceea ce au făcut peremiștii la Marea Adunare Zonală din Sala Mare a Primăriei Turda. Desfăşurată miercuri, 7 martie, în Sala mare a Primăriei Turda, întâlnirea a adunat zeci de membri ai conducerilor organizaţiilor PRM din Turda, Câmpia Turzii, Mihai Viteazu, Luna, Viişoara, Sănduleşti, Petreştii de Jos şi Călăraşi. Gheorghe Funar a fost secondat la întâlnirea cu ”oastea” peremistă de la Turda de vicepreşedintele filialei Cluj a PRM, Petru Guş, și președintele organizației PRM Cluj-Napoca.

Thumbnail imageCât despre filialele locale, au fost prezenți preşedinţii organizaţiilor PRM din Turda şi Câmpia Turzii, consilierul local Doru Anca și respectiv Alexandru Tulai.

 

Vadim și Funar către popor: ”Aliați-vă cu vine vreți, dar nu cu UDMR!”

 

Câteva zeci de fervenți militanți pentru poporul român în vatra sa strămoșească, au ascultat așadar, cu sufletul la gură, spusele lui Gheorghe Funar: ”Am rugămintea ca dumneavoastră să trimiteți listele cu câteva zile mai devreme, pentru ca noi, cei de la județ, să le putem definitiva la timp. Să încercăm să depunem liste complete cu candidați. Poate n-o să reușim în toate localitățile din Ardeal, mai ales acolo unde există mai mulți etnici unguri”.

De fapt, semnalul principal dat de Gheorghe Funar, conștient de continua  scădere a succesului politicii partidului politic al cărui secretar general este cel al luptei cu eternul dușman politic, UDMR, despre care spune, nici mai mult nici mai puțin, că ”nu este partid politic și acționează ca o organizație antiromânească, pentru sfârtecarea României și ruperea Ardealului din țara noastră”.

De aceea, conform ultimelor decizii luate în Biroul Permanent de la nivel național, Funar le-a spus colegilor săi de partid: ”În ceea ce privește alianțele electorale, s-a stabilit în biroul permanent și s-a dat dezlegare tuturor organizațiilor, în funcție de situația concretă dintr-o localitate sau un județ, să se analizeze dacă merită să se intre în alianțe electorale, cu cine, sau să se intre într-o colaborare cu alte partide pentru susținerea unor candidați. Cu o singură excepție, UDMR.”

 

Liste complete până în 25 martie

 

”Aș vrea să precizez că acest termen de 31 martie este unul intermediar pentru depunerea listelor. Nu înseamnă că oamenii trecuți de dumneavoastră pe liste sunt propunerile definitive. Este posibil ca, până la începutul lunii mai, când se depun listele în mod oficial să mai apară modificări pe acestea. Președintele Vadim a solicitat și vă solicit și eu, ca în toate localitățile, să depunem liste complete de candidați. Deci și primari și consilieri locali, cu rezerva prevăzută de lege. Vom pune candidat și pentru funcția de președinte al Consiliul Județean și liste complete pentru consilieri județeni” a mai spus secretarul general al PRM.

Thumbnail imageUn exemplu concret de asemenea caz, de sprijinire a candidatului altei formaţiuni politice, deja stabilit de filiala PRM, pentru a bloca accesul reprezentantului UDMR la funcţia de primar, este cel al social-democratului Ioan Roman, primarul comunei Viişoara. El este, și de această dată candidat,  propus de Uniunea Social - Liberală. „Roman trebuie sprijinit, pentru că în Viişoara sunt mulţi unguri şi, dacă voturile românilor se împart între mai mulţi candidaţi, creşte riscul de a pierde funcţia de primar de acolo, în favoarea UDMR” a subliniat Gheorghe Funar.

Dealtfel, capii PRM prezenți la Turda au cerut ca listele să fie transmise la Cluj cel mai târziu pe 25 martie, pentru ca și șefii de la județ să le poată definitiva la timp.

 

Funar, fan-ul lui Boc

 

Interesant a fost mesajul transmis de Gheorghe Funar de lipsă a oricărei simpatii pentru Uniunea Social-Liberală: ”Dacă votează USL, populația românească va schimba pe dracu cu taică-su. Este de fapt aceeași Mărie, cu altă pălărie. Spuneți-le oamenilor să nu mai greșească. S-a greșit la toate alegerile de după 1989” a declamat președintele organizației județene a Partidului România Mare.

În plus, a susținut că toți premierii de după 89 au fost evrei, cu excepția lui Boc, singurul român care a condus guvernul țării noastre.

 

Partidele au pornit la vânătoare de oameni

 

Când a venit rândul vicepreşedintelui filialei Cluj a PRM, Petru Guş, acesta a fost mult mai pragmatic și mai eficient, referindu-se exclusiv la partea de organizare a alegerilor. ”În zona Turda avem câteva particularități. Toate localitățile din jurul Turzii și a Câmpiei Turzii avem filiale PRM. Ceea ce pentru noi înseamnă un lucru deosebit, pentru că avem sprijin local. Dintre aceste organizații avem comunele Ciurila, Moldovenești și Frata, unde avem o activitate mai puțin laborioasă din cauza faptului că președinții filialelor noastre au fost racolați de alte partide” le-a transmis Petru Guș membrilor PRM și a continuat subliniind: ”Același lucru se poate întâmpla și în organizațiile din alte comune iar dumneavoastră trebuie să fiți atenți pentru că este o perioadă în care se caută oameni”.

 

Anca se laudă că a prins PD-L-ul cu ”pantalonii în vine”

 

Thumbnail imageAu luat apoi cuvântul, rând pe rând, președinții filialelor locale ale PRM care au expus reușitele dar și problemele cu care se confruntă. ”Acest mandat a fost unul deosebit de greu pentru noi, întrucât PD-L împreună cu UDMR și Partida Rromilor au reușit să-și treacă aproape toate proiectele de hotărâre” și-a început președintele PRM Turda raportul, ca și cum este ceva rău că reprezentanții puterii au administrat localitatea așa cum au promis celor care i-a votat, iar turdenii care i-au dat votul peremistului au făcut-o doar pentru a zădărnici planurile PD-L. ”O singură dată i-am prins, ca să spun așa, cu ”pantalonii în vine”  la amplasarea bazinului didactic de înot în sensul că exista o neconcordanță în ceea ce privește amplasarea unui număr topo. Atunci am reușit, într-o ședință cu doar 14 consilieri prezenți, să opresc proiectul” se laudă consilierul Doru Anca, dar asupra acestui subiect o să revenim cu altă ocazie, pentru că el merită să fie dezvoltat.

Aceasta a fost doar prima gafă făcută de Doru Anca pentru că de aici încolo, acestea se țin lanț în discursul din fața colegilor săi: ”Activitatea noastră, din punctul de vedere al reprezentării în Consiliul local a fost deosebit de grea și cu riscuri enorme întrucât, la propunerea mea, executivul a acceptat numirea colegei mele (n. a. se referă aici la consilierul local Daciana Marcu) la conducerea unei grădinițe și, de aceea, am fost nevoiți să acceptăm, în anumite situații, să facem un compromis”  susține Doru Anca, subliniind practic că fără intervenția sa, Daciana Marcu nu ar fi ajuns directoarea grădiniței din Micro III.

O a treia gafă, de fapt o minciună spusă de consilierul local Doru Anca este că ”au fost proiecte de hotărâre pe care le-am acceptat, în special cele de buget local, să treacă așa cum au fost propuse de executiv”. Fals! În ședința în care s-a adoptat bugetul, Doru Anca s-a abținut de la vot.

Cât despre o posibilă alianță cu vreo formațiune politică, Doru Anca a spus că a încercat de mai multe ori să de apropie de PSD însă s-a lovit de refuzul categoric al șefilor acestei uniuni de la Turda. Singura alianță care ar fi posibilă, a mai lăsat să se înțeleagă Doru Anca este cea cu partidul primarului Ștefănie, dar numai după alegeri, pentru stabilirea puterii în Consiliul local.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh