17
Lun, Iun
6 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 

Profitând de prezența conducerii județene a Partidului România Mare, unul dintre vicepreședinții filialei turdene l-a acuzat pe președintele Doru Anca de mai multe nereguli comise în activitatea sa din ultimii trei ani. Gligor Bojan susține că Daciana Marcu, deși este consilier local ales pe listele PRM, votează de peste trei ani cu PD-L, partidul aflat la putere, fără să fie sancționată de propriul partid. Aceasta de când Daciana Marcu a fost numită în funcția de director al Grădiniței  ”Căsuța Piticilor”. Fapt pentru care, spune Bojan, ”avem un singur consilier, doamna nemaifiind chemată de peste șase luni nici la ședințele filialei noastre”. Gligor Bojan este supărat pentru că, în aceste condiții, Doru Anca nu a propus filialei retragerea sprijinului politic consilierei locale Daciana Marcu și investirea, în locul acesteia, a fiicei sale, aflate pe locul trei pe lista electorală votată în 2008. În plus, Bojan îl acuză pe Doru Anca de dispariția a peste 200 de milioane în campania electorală din 2008, fără ca respectiva cheltuire a acestor sume să fie justificate prin documente.

Adevărul este că nici la întâlnirea peremiștilor de la Turda cu conducerea județeană Daciana Marcu nu a fost prezentă. În timp ce Bojan o acuză de trădare, Doru Anca și-a apărat colega din consiliul local spunând că lipsea pentru că trebuia să fie prezentă la oi serbare de la grădinița pe care o conduce, organizată cu ocazia zilei de 8 martie.

Thumbnail image”De șase luni nu am mai fost chemat la ședințele filialei dar nu m-am supărat pentru că și funcția asta de președinte a domnului Anca e vremelnică, azi o ai, mâine nu. Noi în 2004 am avut trei consilieri, în frunte cu domnul Găină. Mergem tot pe aceeași temă: oameni cu școală. Nu putem lua pe oricine de pe stradă să-l facem consilier. În 2008 a ieșit zero barat. S-au adunat, la alegerile din 2008 peste 200 de milioane, în vederea candidaturii celor cinci. Banii nu sunt nicăieri. Să se demonstreze cu acte cum s-au cheltuit banii. Numai cu acte. Banii au fost luați de soțul doamnei Marcu, el a fost casier. Nu mai avem nicio socoteală. Din acești bani, eu am pus în jur de 40 de milioane, și am rămas fără nimic. Mai mult, dacă i-am spus domnului președinte, nu m-a mai contactat deloc. Parcă n-aș fi vicepreședinte. Pentru asta este răspunzător domnul președinte” a acuzat Gligor Bojan, lăsând cu gura căscată pe Gheorghe Funar și ceilalți membri ai conducerii organizației clujene a PRM.

Doru Anca a promis că va justifica sumele cheltuite în campania electorală precedentă. Un lucru îndoielnic pentru că, dacă avea facturile și chitanțele respective, probabil că le-ar fi prezentat până acum, colegilor săi de partid. ”O campanie se face cu bani iar situația o să o clarificăm. Cu acte. În ceea ce o privește pe colega nu înclin să dau dreptate lui Bojan pentru că făceam jocul PD-L -ului. Puteam foarte simplu să vin să o înlocuiesc cu fata dânsului, că asta este problema, care este pe locul trei. Dar făceam jocul PD-L -ului, pentru că oricum, cu 10 voturi PD-L, cu doi unguri și cu prietenii de la Partida Rromilor… Alegerea pe listă s-a făcut în mod democratic, pe bilețele, și așa vom face și acum. Vom stabili ordinea pe liste, să fie pace și liniște, și vom vota pe bilețele, cum fac ăștia în Parlament. Votăm exact să vedem locul fiecăruia pe listă” a promis președintele Doru Anca.

Surprins de ieșirea lui Bojan, Gheorghe Funar le-a cerut, cu calmu-i caracteristic, peremiștilor turdeni să facă pace dar a subliniat că trebuie să existe transparență la cheltuirea banilor fiecărei organizații.

”Și așa suntem puțini. Să nu ne certăm între noi. Facem această activitate de bunăvoie și în interesul  neamului românesc. Trebuie, din când în când, să facem și unele eforturi materiale, mai ales cu ocazia campaniei. Pentru a nu exista probleme legate de ”ochiul dracului” trebuie ca, în fiecare organizație să existe transparență, să fie puse lucrurile pe tapet. Aceștia sunt banii strânși, așa i-am cheltuit și la revedere.”

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh