25
Joi, Apr
5 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Solicităm atât conducerii Societăţii de Transport Public Alba Iulia, punctul de lucru Turda, cât şi conducerii executive a administraţiei publice turdene, informaţii lămuritoare cu privire la cauzele pentru care STP a anunţat marţi, 20 martie, 2012, printr-un comunicat transmis presei locale, intenţia de a întrerupe, de joi, 22 martie, prestarea serviciului de transport public urban de călători în interiorul municipiului Turda.

"Motivul acestei decizii este neonorarea de cǎtre Primǎria Municipiului Turda a obligațiilor financiare fațǎ de societatea noastrǎ, totalul  sumelor restante fiind de  2.776.295.5 lei, punându-ne astfel în imposibilitatea de a desfǎșura activitatea de transport” se menţionează în comunicatul STP. Cerem conducerii acestei societăţi comerciale să precizeze ce servicii trebuiau plătite în contul sumei menţionate în comunicat.

Solicităm, de asemenea, primarului municipiului Turda, domnul Tudor Ştefănie, semnatarul comunicatului emis miercuri, 21 martie, de primărie, explicaţii în legătură cu modul în care trebuie înţeleasă formularea: ultimele datorii ce le-am avut la ei se vor plăti în cursul zilei de astăzi. Termenul limită era 20 martie, azi se va rezolva, este vorba doar despre o zi întârziere” în condiţiile în care  STP  susţine  că  este vorba despre datorii ce s-au acumulat în anii 2010, respectiv 2011. Când a fost informat Consiliul local, în calitate de parte în contractual încheiat cu STP Alba Iulia, despre plăţile restante pe care autorităţile locale le au de făcut către operatorul căruia i-a concesionat dreptul de a efectua transport public de persoane în municipiul Turda?

În comunicatul STP se mai precizează: “La sfârșitul anului 2010, Primǎria Turda datora societǎții noastre circa 1.500.000 lei, sumǎ care pe parcursul anului 2011 în loc sǎ se diminueze , a crescut pânǎ la valoarea menționatǎ anterior. Notificǎrile trimise Primǎriei Municipiului Turda nu au dus la rezolvarea situație, drept pentru care am decis suspendarea serviciului pânǎ la plata integralǎ a sumelor datorate. Reluarea serviciului se va face în termen de maxim 3 zile de la  plata integralǎ a restanțelor. Pentru recuperarea datoriilor ne-am adresat în paralel instanțelor competente”. Cerem executivului să informeze Consiliul local cu privire la exactitatea acestor afirmaţii. Solicităm primarului Tudor Ştefănie să precizeze din ce capitol al bugetului local pentru anul 2012 s-au făcut, în data de 21 martie, plăţile către STP, menţionate în comunicatul semnat de către domnia sa.    Solicităm executivului să precizeze dacă membrii forului deliberativ turdean au fost informaţi despre existenţa acestor restanţe şi dacă aceste sume figurează în execuţiile bugetare aferente anilor 2010, respectiv 2011. Solicităm Direcţiei de Venituri din Primăria Turda situaţia încasării sumelor datorate bugetului local, de Societatea de Transport Public, în contul redevenţelor cuvenite, conform contractului de concesionare a serviciului public de transport în comun, încheiat de Consiliul local Turda cu această societate comercială.  Cerem compartimentului juridic din cadrul Primăriei Turda să confirme sau să infirme, după caz, dacă are cunoştinţă de existenţa unui proces intentat în instanţă de STP autorităţilor publice turdene, pentru neplata sumelor restante reclamate de societatea comercială în cauză.

Propunem executivului o informare completă asupra acestei chestiuni, făcută în cursul unei şedinţe extraordinare a Consiliului local Turda, convocată cât mai degrabă, în acest scop.

Departamentul de presa      PSD+PNL Turda

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh