25
Joi, Apr
6 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail imageJoi, 26 aprilie 2012, de la ora 13, Sala Mare a Primăriei Municipiului Turda a găzduit ultima ședință a actualului Consiliu local, înainte de intrarea în campania electoral pentru alegerile locale din acest an, o campanile care va debuta în 10 mai.

După derularea propriu-zisă a activității din cadrul acestei ultime ședințe, primarul Tudor Ștefănie le-a pregătit aleșilor locali un pahar de șampanie, pentru a marca într-o atmosferă elegantă și calmă, finalul acestui mandat, considerat de edilul turdean ca fiind cel mai prolific, din punct de vedere a realizărilor în folosul cetățeanului.

Înainte de a ciocni un pahar de șampanie cu toți consilierii locali și cu reprezentanții mass-media, primarul turdean a ținut un scurt discurs care a pus punct, în mod oficial, activității în plen a acestui Consiliu local, a cărui componență a fost stabilită în uram alegerilor locale din 2008. ”Pot să vă asigur că realizările din acești patru ani vă aparțin dumneavoastră, executivului, tuturor celor care au intervenit cu propuneri, cu muncă, cu efort, ca să realizăm aceste lucruri benefice pentru comunitatea turdeană. Din punctul meu de vedere pot să vă asigur că activitatea dumneavoastră și ce s-a Thumbnail imageîntâmplat în acești patru ani este cea mai bună activitate administrativă care s-a întâmplat de la revoluție până acum, iar aceasta dovedește faptul că ați avut înclinație în special pentru activitatea administrativă și nu pentru lupte politice. De aceea, țin să vă mulțumesc încă o dată și sper să aveți cu toții succes în alegerile locale, astfel încât anul 2012 să aducă cât mai multe mandate pentru cei care vor fi votați de către cetățenii acestui municipiu, să găsim o soluție foarte bună pentru viitorul Consiliu local. Pentru cei care sunteți azi aici, felicitări, la mulți ani, mulțumiri, să vă dea Dumnezeu numai bine și succese profesionale” i-a felicitat primarul Ștefănie pe consilierii locali turdeni, mulțumindu-le totodată pentru activitatea depusă.

La finalul ședinței a fost realizată și o fotografie de grup destinată să rămână în istorie sub titlul ”Consiliul local al municipiului Turda, 2008-2012”. Mai ales că pe parcursul acestui mandat politic, componența Consiliului local nu s-a schimbat decât o singură dată, prin accederea în rândul aleșilor locali a consilierului local UDMR Emese Ladanyi, cea care l-a înlocuit pe colegul său de partid, Alexandru Biro, în urma decesului acestuia. Încercări de modificare a componenței Consiliului local au mai existat de-a lungul acestor 4 ani. Este vorba de retragerea sprijinului politic al PSD consilierului Lucian Cordiș, ales pe lista electorală a acestui partid, și a consilierilor Ioan Berchișan și Mircea Pârv, de către PNL, aflați la un moment dat într-un conflict deschis cu conducerea PNL Turda, reprezentată la acea dată de deputatul Virgil Pop. Chiar dacă toți trei au fost excluși din partidele lor, la solicitarea acestora de a fi înlocuiți de următorii pe listele electorale, acest lucru nu s-a întâmplat niciodată pentru că plenul consiliului local a refuzat să-i revoce din funcție și să declare vacante locurile de consilieri locali ocupate de ”proscriși”. Poate că exact această stare de fapt este cea mai elecventă pentru a descrie, în puține cuvinte, activitatea acestui Consiliu local. O activitate condusă de PD-L  și partenerii lor, UDMR și Partida Rromilor Pro Europa.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh