25
Joi, Apr
5 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Centrul Raţiu pentru Democraţie vă invită luni, 28 mai, ora 17.00 în Sala mare a Casei de Cultură din Câmpia Turzii, la o întâlnire cu candidaţii la primărie şi cu membrii comunităţii, pe următoarele teme: proiecte de infrastructură (construcţia pasarelei, problema sensurilor giratorii), alimentarea cu electricitate a unor părţi ale oraşului,  câinii comunitari, atragerea de locuri de muncă prin proiecte susţinute de  

municipalitate.

Un forum similar va avea loc marţi, 29 mai, ora 15.00 în Sala mare a Primăriei Turda, pe următoarele teme: comunicarea dintre autorităţile publice şi cetăţeni, câinii comunitari, locuinţele sociale, îmbunătăţirea infrastructurii urbane (lucrările de amenajare a străzilor şi iluminatul public pe timp de noapte). 

Ca parte a proiectului „cineceapromis: Votul tău, viitorul tău contează!”, Centrul Raţiu pentru Democraţie organizează, pe durata campaniei electorale 10 forumuri cu cetăţenii în Aiud, Mihai Viteazu, Turda, Câmpia Turzii, Sighet, Baia Mare, Satu Mare, Ploscoş, Zalău şi Cluj-Napoca.

matei470x150

Formatul întâlnirilor susţine cetăţenii să interacţioneze cu candidaţii pe teme de interes în comunitate, identificate de organizatori în prealabil. Se oferă candidaţilor cinci minute pentru a se prezenta şi a expune pe scurt cele mai importante puncte ale platformei lor electorale, restul timpului fiind dedicat întrebărilor din partea celor prezenţi. Întâlnirile sunt moderate astfel încât dialogul să rămână între candidaţi şi cetăţeni, fără a se transforma într-o polemică între candidaţi. Promisiunile făcute de candidaţi sunt ulterior publicate pe platforma cineceapromis.ro cineceapromis este o platformă online care colectează promisiunile făcute de candidaţi

pe timpul campaniei electorale cu scopul de a susţine alegătorii în a cere respectarea acestora pe durata mandatului. Am iniţiat acest proiect pentru a ne asigura că promisiunile făcute de candidaţi în timpul campaniei electorale vor fi respectate pe durata mandatului, pentru ca discursul politic să fie mai aproape de realitate, dar mai ales pentru ca alegătorii să îşi responsabilizeze aleşii. Cetăţenii interesaţi pot crea un cont pe platformă pentru a posta informaţii privind candidaţii şi promisiunile lor şi pentru a le dezbate şi analiza pe forumul de discuţii. După alegeri, utilizatorii pot propune acţiuni concrete prin care să-i responsabilizeze

pe aleşi, trecând astfel din online în offline. 

Proiectul este finanţat parţial printr-o bursă a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti. Opiniile, concluziile sau recomandările exprimate în acest material aparţin autorilor şi nu reflectă, în mod necesar, punctul de vedere al Departamentului de Stat.

-------------------------------------------------------------------------

Centrul Raţiu pentru Democraţie este o organizaţie non-profit care continuă idealurile promovate de Ion Raţiu, cel care şi-a dedicat întreaga viaţă apărării democraţiei.

www.ratiudemocracycenter.org, Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Tel. 0264 317 555 Fax. 0264 306 650

P-ţa 1 Decembrie 1918, nr. 1 Turda, jud. Cluj, România

Misiunea centrului este de a încuraja şi promova valorile şi comportamentele asociate democraţiei, într-un mod nepartizan. Această misiune este realizată prin proiecte şi programe desfăşurate la nivel local, naţional şi internaţional.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh