20
Sam, Apr
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Peste 260 de persoane au fost prezente joi, 31 mai la întâlnirea cu ministrul muncii, familiei şi protecţiei sociale, Mariana Câmpeanu, o întâlnire găzduită de Cantina Electroceramica din Turda. Ministrul a venit la Turda de la Câmpia Turzii, fiind însoțită de președintele PSD Turda, Cristian Matei, de senatorul Alexandru Cordoș și de candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului județean Cluj, Horea Uioreanu.

Ministrul muncii a fost întâmpinat de șeful Casei de Pensii Turda, Vasile Szabo, care i-a dăruit un buchet de flori. Cei prezenți au aplaudat, în picioare, venirea ministrului Mariana Câmpeanu, de care se leagă speranțele multora de readucere a salariilor și pensiilor la nivelul de dinaintea tăierilor din 2010.

Când i-a fost dat cuvântul de către candidatul la funcția de primar al municipiului Turda, Cristian Matei, Mariana Câmpeanu le-a spus celor prezenți, în majoritatea lor pensionari: ”Ce pot să vă spun, mai mult decât ceea ce i s-a întâmplat fiecărei persoană în parte, cum a fost ea atinsă de toate măsurile luate în toți acești patru ani, iată, aproape patru ani, sub guvernarea unui, îmi pare rău să v-o spun, reprezentant al Thumbnail imagejudețului dumneavoastră. Fie că s-a răsfrânt asupra pensiilor dumneavoastră, ori asupra copiilor, cărora li s-au tăiat salariile, sporurile, li s-au desființat locurile de muncă, a crescut TVA-ul și așa mai departe” s-a adresat Mariana Câmpeanu celor prezenți la întâlnirea cu ea. Apoi le-a mai dat și un sfat: ”Este momentul ca oamenii, atunci când aleg, să o facă  gândind foarte bine și punând în cumpănă. Cine este acea persoană și ce a făcut ea pentru comunitate? Cum și-a respectat promisiunile atunci când și-a exercitat mandatul de primar, președinte, prim-ministru, etc.”

Cristian Matei a spus și el, la rândul său, printre altele: ”Doamna ministru îi va propune ministrului Chițoiu, va avea o discuție cu dânsul, cu vicepremierul României  și în ultimă instanță cu tot guvernul și cu prim-ministrul Ponta, pentru a face o strategie a industriei producătoare de locuri de muncă, a industriei pe care o avem și noi în Turda, îl avem aici pe domnul director al fabricii de sticlă, care era, la un moment dat cea mai mare fabrică de sticlă a României iar acum este la capătul puterilor și trebuie ajutați și dânșii. Mai avem fosta fabrică Turdeana și ceva ceramică. În rest, din cel mai mare oraș industrial al României, la un moment dat, a devenit un oraș să nu-i spun mort, dar un oraș epavă. Îi mulțumesc doamnei ministru că a venit azi aici și sunt convins că acea strategie va lua naștere, acea strategie de dezvoltare a industriei producătoare. Asta este singura generatoare de locuri de muncă” a susținut Cristian Matei, candidatul USL pentru funcția de primar al municipiului Turda.

matei470x150

A urmat o cuvântare a candidatului USL pentru funcția de președinte al Consiliului județean Cluj, Horea Uioreanu, care a adus o serie de acuze oamenilor din Partidul Democrat Liberal, lui Emil Boc, Alin Tișe, Sorin Apostu și Radu Bica în special. El a asigurat mai apoi pe turdeni de tot sprijinul său pentru obținerea unor finanțări care să folosească comunității turdene, invitându-i să voteze echipa Cristian Matei-Horea Uioreanu, la alegerile din 10 iunie.

Thumbnail imageSenatorul Alexandru Cordoș a spus, adresându-se ministrului muncii: ”Aici la Turda, doamnă ministru, nu mai avem locuri de muncă de multă vreme, avem o administrație care niciodată nu s-a preocupat. Suntem probabil singurul municipiu din România care nu are un parc industrial pentru a crea locuri de muncă. Aici la Turda pensionarii au rămas singuri pentru că copii lor au plecat în străinătate, Turda este orașul cu cel mai mare număr de locuitori, de cetățeni, care sunt plecați la muncă în străinătate” a mai susținut Cordoș.

După ce ministrul muncii și deputatul Horea Uioreanu au plecat, membri USL Turda și simpatizanții acestei formațiuni au mai rămas să discute despre ultima săptămână a campaniei electorale și despre strategii viitoare.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh