28
Joi, Mar
22 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Noul ministru al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, a venit marți la  Turda într-o vizită-fulger, la invitația Uniunii Social Liberale. Ministrul a luat contact cu ”transporturile” din municipiu în zona fostului canton al liniei înguste din capătul str. 22 Decembrie 1989.

Acolo a fost așteptat de unii membri ai  PNL în timp ce alții, împreună cu colegii lor din PNL, se aflau în mașinile care-l însoțeau pe ministru. Aceștia i-au arătat lui Ovidiu Silaghi locul pe unde, altădată trecea linia de cale ferată îngustă dar care acum lipsește cu desăvârșire, fiind demontată și vândută la fier vechi pe porțiuni de kilometri întregi.


Apoi alaiul s-a deplasat în zona străzii Ștefan cel Mare și intersecția cu Calea Victoriei, cu scopul de a-i arăta starea groaznică a drumului național care trece pe acolo. Acolo senatorul candidatul pentru primărie, Cristian Matei, senatorul Alexandru Cordoș și candidatul pentru Consiliul județean, Horea Uioreanu au acuzat actuala administraţie locală de luarea ca împrumut a unor sume imense de bani fără vreun efect în starea drumurilor. De altfel  această temă a stării jalnice a drumurilor din Turda a fost lait-motivul  întregii campanii a tuturor partidelor care urmăresc  schimbarea puterii la Turda, fie că este vorba de PSD-PNL, PC sau PP DD.

Cristian Matei a declarat că ministrul a venit la Turda la solicitarea sa și a candidatului pentru președinția Consiliului Județean, Horea Uioreanu: ”Am solicitat refacerea traseului ”Mocăniței”, a liniei de cale ferată îngustă. A doua problemă ar fi verificarea infrastructurii pe DN 15. I-am solicitat domnului ministru o vizită a Corpului de control al domniei sale pentru a verifica maniera și transparența cu care s-a refăcut asfaltul pe DN 15. Mai avem o solicitare, de a scoate traficul greu din municipiul Turda prin realizarea unui drum scurt de la autostradă până la centura Vâlcele, ” a spus candidatul USL pentru postul de primar al municipiului Turda.

matei470x150

Thumbnail imageLa rândul său, într-o scurtă declarație dată presei, ministrul Ovidiu Silaghi a spus: ”Legat de ”Mocaniță”, trebuie să vorbim cu specialiștii, să vedem cât mai există din calea ferată, să facem o evaluare, un studiu de prefezabilitate, pentru că s-ar putea să nu vă convină câți bani ar trebui alocați pentru a o pune în circulație. Ar mai fi lucrările de aici, pentru care văd că ne solicitați din nou Corpul de control, ca și data trecută când am fost la Cluj, văd că Corpul de control este elementul nr. 1 în solicitările dvs. Aveți un nou director la Drumurile Naționale de la Cluj, cred că împreună cu el putem verifica aceste lucrări. Corpul de lucrări va veni, nu săptămâna viitoare, ci după aceea” a încheiat ministrul transporturilor, Ovidiu Silaghi.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh