26
Vi, Apr
1 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

În legătură cu incidentele petrecute la şedinţa extraordinară a Consiliului local Turda, din 11 iulie 2012, Uniunea Social-Liberală Turda isi exprimă următorul punct de vedere:
În timpul şedinţei de miercuri, 11 iulie, grupul consilierilor PD-L+UDMR a părăsit sala în timpul discutării propunerilor de modificare şi completare a Regulamentului de organizare şi funcţionare a Consiliului local Turda. Colegii noştri şi-au motivat gestul invocând lipsa discutării prealabile a modificărilor şi completărilor propuse în plen de către consilierii USL, respectiv de către cei ai PP-DD. Precizăm că fiecare consilier a primit regulamentul cu nouă zile în urmă, deci fiecare a avut suficient timp la dispoziţie pentru a se pronunţa asupra unor eventuale modificări sau completări ce apoi puteau fi supuse discuţiei şi aprobării în plen. Propunerile pe această temă, avansate de către consilierii USL, împreună cu cei ai PP-DD, s-au făcut numai în baza unor temeiuri legale şi, la fiecare propunere s-a enunţat textul de lege în cauză. În cazul existenţei unor dubii, secretarul Consiliului local, jurist de profesie, s-ar fi pronunţat asupra legalităţii sau nelegalităţii propunerilor noastre.
În aceste împrejurări, atitudinea colegilor noştri din PD-L şi din UDMR devine de neînţeles. De aceea, ne rezervăm dreptul să credem că membrii Consiliului local care au părăsit sala, fie au venit la şedinţă cu lecţia neînvăţată, fie au dat curs unui scenariu prestabilit. Considerăm că membrii PD-L şi cei ai UDMR au venit la şedinţă cu dorinţa clară de a sabota lucrările Consiliului local.
Referindu-se la acest incident, Cristian Matei, liderul grupului USL din Consiliul local Turda, a declarat: „Colegii noştri de la PD-L şi UDMR vor trebui să admită ca nu întotdeauna au dreptate. Când se va întâmpla asta, va însemna că au învăţat şi ei regulile după care funcţionează democraţia. Sperăm ca aceasta să se întâmple până în 24 iulie, data viitoarei şedinţe extraordinare a Consiliului local Turda".
În legătură cu şefii unor direcţii şi compartimente din primărie sau a instituţiilor subordonate Consiliului local, care au părăsit sala odată cu membrii PD-L şi ai UDMR din forul deliberativ turdean şi nu s-au întors când au fost rechemaţi, considerăm gestul acestora drept o abatere de la obligaţiile de serviciu şi vom cere sancţionarea lor, ca atare.
Biroul de presă USL Turda,
Miercuri, 11 iulie 2012

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh