20
Sam, Apr
20 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Ședința Consiliului local Turda din această săptămână a fost una deosebită din mai multe puncte de vedere. Ceea ce trebuia să fie prima întrunire a acestui for, în noua alcătuire rezultată din alegerile din 10 iunie 2012, s-a transformat într-o ”bătălie” a declarațiilor cu replici dure.

 Oricâte propuneri de amânare pentru discutare a modificărilor propuse de coaliție la Regulamentul de organizare și funcționare  a Consiliului local au fost făcute de consilierii PD-L și UDMR, partea adversă a refuzat să le ia în seamă dorind să se impună prin forța celor 12 consilieri locali împotriva celor doar 9 ai PD-L/UDMR. Înțeleși, probabil, încă de dinaintea ședinței, Cristian Matei, Nicolae Roș și viceprimarul Lucian Nemeș, au continuat să solicite președintelui Emil Molnar să treacă la vot, indiferent de solicitările celorlalți. Viceprimarul chiar îi făcea semn pe sub masă lui Molnar și îi spunea ”vot, vot”.

Acest comportament indică dorința actualei puteri de a se afirma, de a prelua frâiele administrației locale și, nu în ultimul rând, de a se lupta cu primarul Tudor Ștefănie. Desfășurarea acestei ședințe ne lasă să întrevedem modul de comportare a celor din cele patru partide care s-au unit pentru a lua puterea PD-L-ului. Pentru a fi echidistanți, așa cum am fost întotdeauna, trebuie să spunem că, dacă în legislatura trecută PD-L-ul făcea legea iar toată lumea le spunea macarale, de această dată, macaralele s-au mutat de partea cealaltă. Pe căldurile astea e bine când cei 12 din coaliție votează, pentru că se mai face puțin vânt prin sala de ședințe. Repet, exact așa cum se făcea mandatul trecut de partea cealaltă.

Diferența este limbajul, tonul și modul de adresare în plen, mai ales al consilierului Nicolae Roș, pe care Cristian Matei, șeful său, pare să nu poată sau să nu vrea să-l tempereze. Împotriva unui limbaj neadecvat a protestat PD-L-ul prin părăsirea sălii de ședințe, când Roș și-a permis să facă aprecieri vizavi de lecturile legislative ale PD-L-istului Mircea Irimie. Iar aici trebuie să fim cinstiți și să recunoaștem că Irimie și ai săi, au avut un ton și comportament decent, pe când pe Roș, faptul că a ajuns din nou consilier local, pare să-l fi făcut să-și aroge dreptul de a avea un ton certăreț și agresiv, părând pe alocuri că dictează desfășurarea ședinței și deranjând uneori, chiar și pe colegii săi de coaliție.

Un astfel de comportament vine, probabil, din conștientizarea faptului că au majoritate de voturi în consiliul local, iar atât timp cât rămân uniți, pot să-și permită orice.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh