29
Vi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Thumbnail image

Primarul Tudor Ștefănie a avut un nou schimb de replici dure cu consilierul local PSD Nicolae Roș. Discuțiile au început încă de la subiectul ”fotbal”, unde puterea și opoziția din Consiliul local nu ajung nicicum la un consens. Mai importantă pare însă poziția manifestată de primar vizavi de relația comisii de specialitate ale consiliului local – directori de servicii și instituții din subordinea primăriei.

Primarul a susținut sus și tare că ”nu-mi convine ca un director de instituție să vină plângând de la o întâlnire cu o comisie de specialitate a consiliului local”, continuând, vizibil deranjat: ”unde este respectul și diplomația care sunt sarcini îndreptățite stabilite de lege ca să discutăm cu acești oameni. Dacă nu mai sunt buni, ei pot să plece și sub altă formă, nu amenințați și vorbind într-un mod golănesc cu ei, în ședințele de Consiliu local. Sunt oameni care muncesc de 8 ani într-o instituție, acum ne-am găsit, după opt ani de zile să jignim pe toată lumea în comisiile de specialitate. Așa ceva nu s-a mai întâmplat niciodată și vă rog să vă reveniți din acest punct de vedere”, a mai spus primarul Tudor Ștefănie.

Primarul a mai spus, adresându-se celor din coaliția USL-PP DD, că au ajuns să nu mai aibă respect nici de primarul ales prin vot, darămite față de funcționarii din primărie. ”O să-i mâncăm ficații, până își dă demisia, se spune pe la colțuri. Păi n-o să mi-i mâncați, măi fraților, pentru că eu am muncit în instituția asta și sunt rezultate. Și v-aș ruga să ne respectăm între noi”, a făcut apel Tudor Ștefănie.

Imediat a intervenit Nicolae Roș care avea de plătit o poliță pentru o poziție luată de primar pe blogul său personal vizavi de anumite afirmații făcute de Roș într-o ședință la care primarul era absent. ”A păstrat acel drept la replică în ziar, în care jignește în mod incalificabil un consilier local, și prin asta întreg consiliul local, spunând că este infantilism administrativ și politic. Păi v-ați găsit clientul d-le primar!”, a spus Roș, moment în care Ștefănie a intervenit: ”Eu nu îmi caut clienți la dvs!„. ”- Vă rog să ne respectăm, domnule primar!”, a spus Roș. ” - Păi dacă e să ne respectăm, respectați-mă și când lipsesc de la ședințele de consiliu!”, a răspuns primarul.

Apoi a urmat o înșiruire de studii și funcții ocupate de Nicolae Roș și concluzia sa: ”Păi dacă pe mine mă tratați așa, ce să spun cu tot respectul, despre colegii care sunt noi în consiliul local. Dacă doriți respect, vreau să fim respectați.”

Iar schimbul de replici a continuat între primar și consilierul Roș, punctul culminant fiind atins când  s-a discutat despre raportul de activitate al Teatrului municipal Turda. Consilierul Roș a subliniat că absența managerului Narcisa Pintea de la ședința Consiliului local unde trebuia să susțină acel raport este un act de insubordonare fără precedent față de acest for. Consilierul pesedist a adus ca argument zvonuri legate de presupuse afirmații ale managerului teatrului, moment în care primarul Ștefănie a intervenit spunând. ”Domnu’ … Roș, am să deschid o procedură în justiție prin care am să vă cer să dovediți că am spus eu ceea ce afirmați. Eu nu mă bazez pe zvonuri și pe povești. Dumneavoastră vă place la colțul străzii sau în piață să participați la astfel de lucruri, pe mine însă nu mă implicați în discuțiile dumneavoastră personale”, i-a cerut Ștefănie în mod vehement consilierului Roș. Roș în schimb a continuat cu acuze aduse Narcisei Pintea, care era absentă din sala de consiliul, iar apoi a făcut o nouă afirmație extrem de grav la adresa lui Ștefănie: ”Tot dvs. ați spus șefilor de servicii să nu participe la ședințele de consiliu…” iar Ștefănie a precizat că îi va cere socoteală în justiție și la aceste afirmații despre care primarul a spus că sunt false.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh