28
Joi, Mar
22 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

scaunele-goale-ale-pdlȘedință maraton la Turda, luni 29 octombrie. O ședință care a durat atât de mult încât unii dintre aleșii locali nu au mai rezistat. Cei care au cedat, rând pe rând, până când în sala de consiliu nu a mai rămas niciunul au fost aleșii locali pe lista Partidului Democrat-Liberal. Profitând, probabil de absența de la întrunirea forului legislativ local a șefului lor de partid, primarul Tudor Ștefănie, vajnicii pedeliști au rămas în sală doar cât să-și susțină colegii de partid care aveau de susținut raportul instituției pe care o conduc: Alexandru Sabău – Compania de Apă Arieș și Narcisa Pintea – Teatrul municipal Turda.

Ba unul dintre consilieri, Elena Băginean, a putut rămâne la ședința de consiliu pentru a vedea cum i se aprobă un proiect de hotărâre a acestui for, în care era direct interesată. Este vorba de trecerea din domeniul public al municipiului Turda în domeniul privat al acestuia a terenului în suprafață de 20 de metri pătrați, situat la intersecția dintre Calea Victoriei și strada Lianelor. Prin aceleași ridicări de mâini ale colegilor consilieri din toate partidele, consilierului Elena Băginean i s-a mai aprobat vânzarea fără licitație publică a terenului respectiv la un preț de 6 963 de lei (fără TVA). În treacăt fie spus, de aceeași procedură a beneficiat Elena Băginean și într-una din ședințele de consiliu din mandatul trecut când, i s-a aprobat vânzarea, tot fără licitație publică, a aceleiași suprafețe dar care avea un alt număr cadastral, pentru suma de 6.652 lei (tot fără TVA).

irimie-parasind-salaUltimul care a părăsit sala de consiliu, lăsându-și colegii din alte partide să muncească în continuare, fără el și ceilalți consilieri PD-L , a fost liderul grupului PD-L – UDMR, Mircea Irimie. Acesta a motivat plecarea sa spunând ”am programare la medic”, fapt care nu reprezintă o scuză în ochii celor care l-au ales dintre care, foarte probabil, mulți nu au nici loc de muncă, nici măcar asigurare medicală. Acest lucru însă pare să conteze tot mai puțin pentru politicienii de zi. În ceea ce îl privește pe fostul viceprimar Mircea Irimie, comportamentul său și al colegilor din PD-L, este cu atât mai surprinzător cu cât el se va prezenta la alegerile din decembrie 2012 în fața electoratului pentru a le cere votul care să-l ducă în Parlamentul României. Cu un astfel de comportament, slabe șanse.

Este interesant de văzut care va fi reacția șefului PD-L Turda, Tudor Ștefănie, când va afla cele petrecute, mai ales că președintele ședinței Consiliului local Turda din 29 octombrie, Cristian Matei,  a calificat drept inadmisibil comportamentul colegilor săi democrat-liberali anunțând că îl va notifica pe primarul turdean referitor la acest fapt.

De lăudat tenacitatea și seriozitatea celor doi consilieri locali UDMR, Adamosy Clara și Csep Leylla, care au fost singurele reprezentante ale grupului PD-L – UDMR, rămase până la finalul ședinței Consiliului local Turda.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh