28
Joi, Mar
19 New Articles

Politic
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

conf-pdl-noiembrieO conferință de presă s-a desfășurat la sediul PD-L Turda, cu participarea candidatului la funcția de deputat al Colegiului nr. 8 Turda, Mircea Irimie, cel care este sprijinit întru totul de colegul său de echipă, primarul Tudor Ștefănie.

Au fost abordate, rând pe rând, mai multe subiecte pe care democrat liberalii au dorit ca populația municipiului și a întregului colegiu să le cunoască. Un important subiect a fost cel al fondurilor externe bugetului local care, de la alegerile din luna iunie au dispărut cu desăvârșire.

Dacă până atunci consiliul județean, în forma de dinaintea alegerilor a alocat în ultimii patru ani zeci de miliarde municipiului Turda, în ultimele șase luni ale anului, orașul de pe Arieș nu a mai primit nici un leu. Primarul Ștefănie a subliniat importanța trimiterii în parlament a unor oameni care să se bată pentru elaborarea unei legi care să întoarcă sumele cu care turdenii contribuie la bugetul de stat direct către municipiul Turda și nu trimiterea discreționară a acestor bani spre alte zone, după criterii strict politice.

Primarul Tudor Ștefănie a declarat despre lupta electorală în care partidul său este angrenat pe două fronturi la Turda, Mircea Irimie pentru Camera Deputaților, și Cristian Haiduc, pentru Senat: ”Nu avem sondaje. Noi avem optimismul cu care am pornit în această campanile electorală și eu susțin că Mircea Irimie este cel mai bun candidat din acest colegiu iar ceea ce a făcut până acum demonstrează că este candidatul care știe să se exprime într-o campanie electorală astfel încât să atragă cât mai multe voturi în 9 decembrie. Noi ne-am propus trei obiective printre care să câștigăm și la senat prin Cristian Haiduc și în colegiul de munte prin Alexandru Coroian”, a spus președintele PD-L  Turda, Tudor Ștefănie.

Candidatul pentru Camera Deputaților, Mircea Irimie a acuzat distrugerea unor materiale de publicitate electorală, dând spre exemplu zona Poiana unde atât afișele sale cât și ale doctorului Grumaz, candidatul USL, au fost rupte, acuzând oarecum indirect celelalte formațiuni politice angrenate în lupta electorală de lipsă de fair play. Irimie a precizat că PD-L nu se va deda la astfel de acțiuni pe care le consideră incorecte. Referitor la anumite atacuri ale senatorului Cordoș, candidat USL la Senat, Mircea Irimie a spus că îi va răspunde luni, 26 noiembrie, într-o emisiune electorală la postul local de televiziune însă a mai precizat că ”Îmi pare foarte rău, au trecut 4 ani și nu a fost alături de primarul Tudor Ștefănie în nici o acțiune, nu a fost alături de Consiliul local, cu absolut nimic. Ba îmi aduc aminte că, într-un mod denigrator a spus că Primăria Turda este condusă de hoți, ceea ce nu a dovedit niciodată. Este foarte ușor să aduci ofense…”, a mai spus Mircea Irimie.

Primarul turdean Tudor Ștefănie a spus, la rândul său, referitor la acest subiect: ”Îi recomand domnului Cordoș să-și îmbunătățească stilul de campanie electorală pentru că, dacă noi până acum nu am avut nici o acuză la vreun contracandidat, considerăm că ne-am respectat statutul de partid care vrea să câștige alegerile prin faptele candidaților săi, prin proiectele cu care ne prezentăm în fața alegătorilor și nu călcând în picioare partidele politice și candidații acestora. Afirmația că PD-L este ”făuritorul nemulțumirilor populației” este o acuză extrem de gravă  pentru că, luând guvernarea actuală, care este de vreo opt luni acolo, nu îmi aduc aminte să fi îmbunătățit ceva”, a afirmat Ștefănie ”dacă vreunul dintre candidații existenți poate să ne dovedească o realizare în beneficiul cetățenilor turdeni, pentru binele populației municipiului Turda sau pentru zona civică a acestui municipiu. Eu sunt de 16 ani în administrație și nu cunosc nici un obiectiv care să poarte amprenta vreunui candidat, nu mai vorbesc a vreunei formațiuni politice”.

Apoi, președintele PD-L Turda a mai făcut amintit atacurile senatorului Cordoș asupra imaginii municipiului Turda prin intermediul diferitelor televiziuni pro-USL, referindu-se la materialele Antena 3 care au numit Turda ”Orașul otrăvit”. Ștefănie a mai precizat, la întrebarea reporterilor că USL Turda, după accederea la putere pe nivel local, nu a inițiat nici un fel de acțiune pentru rezolvarea situației poluărilor istorice de pe platforma industrială a Turzii însă senatorul Alexandru Cordoș a reluat acest subiect pe la diferite televiziuni imediat ce campania electorală a început.

Mircea Irimie s-a mai plâns reprezentanților presei că un proiect inițiat de el, care viza realizarea la Turda a două  patinoare artificiale, s-a lovit de opoziția liderului grupului USL Turda, Cristian Matei, care ar fi afirmat că ”este o măsură electorală”. S-a dat aviz nefavorabil în comisia de finanțe,condusă de domnul Matei,  şi au blocat introducerea proiectului pe ordinea de zi chiar dacă am spus că sunt de acord să ne trecem toţi la iniţiatori, pentru a face acele patinoare de care Turda are nevoie”, a mai afirmat Irimie.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh