09
Joi, Mai
10 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Primarul Cristian Matei a vizitat ieri o doamnă din Turda care a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Valeria Miheț a sărbătorit alături de familie frumoasa vârstă pe care puțini dintre noi o ating, iar surpriza a venit din partea primarului turdean care i-a făcut doamnei câteva cadouri simbolice din partea sa și a autorităților locale.

„Astăzi i-am oferit toată admirația noastră doamnei Miheț Valeria, care a împlinit onorabila vârstă de 100 de ani! Ea s-a născut în data de 9 februarie 1917. Este o femeie plină de umor, pedantă și ordonată și nici la ora actuală, la vârsta de 100 de ani, nu este o povară pentru familie, din contră, este o adevărată încântare să fii în preajma ei și să îi asculți poveștile de viață. Am întrebat-o care este secretul longevității și ne-a spus că “munca” de care nu s-a lipsit niciodată și Dumnezeu! La mulți ani!”, consemnează primarul Cristian Matei pe pagina sa de Facebook, pagină pe care nu a închis-o după câștigarea alegerilor, cum au făcut alți politicieni.

Valeria Miheț i-a mai spus primarului că a fost bolnavă doar când a fost mică. Atunci mama sa a dus-o la medic. „Nu am stat niciodată cu mâna goală, mi-a plăcut să muncesc. Am ținut posturile de peste an, am fost la biserică, pentru că așa mi-a plăcut, și iată  că Dumnezeu mi-a dat sănătate și am ajuns la această vârstă. Vă doresc și dvs. să ajungeți la 100 de ani, să se bucure cei dragi de dvs.”, i-a transmis centenara vizitatorului său.

 

Când s-a născut Valeria Miheț, cel mai mare eveniment mondial a fost unul de tristă amintire: Revoluția bolșevică din februarie 1917, care au condus la răsturnarea spontană a regimului țarist din Rusia. România era implicată din plin în Primul Război Mondial, care urma să ducă la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918. La 13 februarie 1917, Turda făcea parte din Imperiul Austro-Ungar, la fel ca marea parte a Transilvaniei de azi.

 

Credit foto: Pagina Facebook - Matei Cristian

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh