05
Dum, Mai
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Consiliul local Turda este convocat, din nou, la doar două zile de la precedenta, în ședință de îndată. Este posibil ca unii dintre consilieri să  nu se fi așteptat la un ritm de lucru atât de intensiv ca acesta impus de primarul Cristian Matei, cel care, de la preluarea fotoliului de primar a convocat ,ult mai multe ședințe ale Consiliului local, în comparație cu anii în care administrația locală era la „mâna lui Ștefănie”, fostul primar.

Cei din opoziție vor spune că asta nu arată, neapărat, că se muncește mai mult ci doar că lipsește eficientizarea. Însă din iunie anul trecut până în prezent au existat multe „urgențe” legate, mai ales de încercarea actualei administrații de a obține finanțări din afara bugetului local, unul foarte  încărcat de datorii lăsate moștenire de fosta conducere a primăriei.

Convocarea de mâine dimineațăeste un astfel de exemplu. Consilierii locali sunt chemați să își dea acordul pentru transmiterea cu titlu gratuit a podului de peste râul Arieș de pe varianta spre Alba Iulia. Este singura soluție viabilă pentru repararea acelei construcții, aflată la un pas de prăbușire, în condițiile în care bugetul local turdean nu poate acoperi eventualele costuri cu reparația acestuia. Dacă el ar fi, însă, în proprietatea Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (C.N.A.I.R.), Ministerul Transporturilor ar putea aloca sumele necesare de la bugetul național, ceea ce ar constitui, cum spuneam, din punct de vedere financiar, singura soluție viabilă pentru reabilitarea podului aflat în pericol și care, efectiv, pune în pericol viața celor care îl tranzitează, cu mașina sau pe jos.

Iat convocatorul ședinței de mâine:

„R O M Â N I A

JUDEŢUL  CLUJ

MUNICIPIUL TURDA

CONSILIUL LOCAL

 

 

ORDINEA DE ZI

 

A  ŞEDINŢEI  DE ÎNDATĂ A  CONSILIULUI  LOCAL

al   MUNICIPIULUI   TURDA

DIN   DATA   DE  20 APRILIE 2017

- ORA 10,00  -

 

 

1.  Probleme ale Direcţiei Tehnice.

 

1.1. PROIECT DE HOTĂRÂRE privind exprimarea acordului Consiliului Local al Municipiului Turda în vederea transmiterii podului peste râul Arieş situat pe DN 1 – km 444+840, cu titlu gratuit din domeniul public al Municipiului Turda, judeţul Cluj, în domeniul public al Statului Român şi administrarea Ministerului Transporturilor prin Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.

- iniţiator Primarul Municipiului Turda, domnul Cristian Octavian Matei.

 

               P  R  I  M  A  R,                                                       S E C R E T A R,

      Matei Cristian Octavian                                                     Paula Letitia Mic

 

 

 

 

 

întocmit/redactat:

consilier juridic Adrian Vana”

 

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh