02
Joi, Mai
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Prima ședință a Consiliului local Turda, după constituirea sa în formula 2020-2024, a fost una extraordinară, programată marți, 3 noiembrie de la ora 13.daniela pirlea

Primul punct pe ordinea de zi a fost depunerea jurământului de către consilier local ARON-ADRIAN SĂLĂGEAN.

Acesta nu a putut fi confirmat în funcție în urmă cu 6 zile, când ceilalți 20 de aleși locali au depus jurâmântul, întrucât era în izolare la domiciliu, conform unei decizii a Direcției de Sănătate Publică.

A urmat constituirea Comisiei de validare și de numărare a voturilor, care v-a activa pe întreaga perioadă a mandatului de 4 ani.

Punctul trei de pe ordinea de i a întrunirii a fost cel de maxim interes, pentru că viza alegerea viceprimarului municipiului Turda.

Prin vot secret, a fost ales, din rândul consilierilor locali în funcție, în funcția de viceprimar consilierul local Daniela Pârlea, propunerea PNL pentru această funcție.

USR Plus a încercat o primă diversiune, în acest mandat, propunând ca viceprimar pe Nemeș Arpad, consilier local UDRM, care însă a anunțat că nu dorește să ocupe această funcție, respectând, probabil, înțelegerea cu PNL.

Daniela Pârlea, care a a ocupat până acum funcția de director al Școlii Profesionale Poiana, a fost aleasă viceprimar cu 12 voturi pentru și 9 împotrivă. Chiar dacă votul pentru alegerea viceprimarului a fost secret, nu credem că este un secret pentru nimeni că voturile pentru au venit de la consilierii locali PNL și UDMR, iar cele împotrivă de la PSD, USR-PLUS, PMP. Ceea ce indică faptul că PNL nu a făcut niciun protocol de colaborare cu vreo formațiune politică dintre cele care au acces în Consiliul local în afara, cel mult, a UDMR. 

„Turda are viceprimar! Astăzi a avut loc prima sedință extraordinară a noului Consiliu Local, în cadrul căreia doamna Daniela Pîrlea a fost aleasă în funcția de viceprimar cu majoritate de voturi.

„Am făcut această propunere din partea PNL deoarece considerăm că doamna Daniela Pîrlea este cea mai potrivită persoană pentru această funcție, având pregătirea și experiența necesară. Am convingerea că împreună vom face o echipă extraordinară și va avea un rol important în dezvoltarea municipiului Turda în anii care urmează, ca membru al executivului Primăriei.

Îi urez mult succes și felicitări! Să dea Dumnezeu să fie un mandat plin de reușite și proiecte finalizate în folosul cetățenilor municipiului Turda!”, a ținut să transmită primarul Cristian Matei, la alegerea viceprimarului Daniela Pârlea.

Daniela Pârlea nu este primul viceprimar din rândul sexului frumos și inteligent, o altă Daniela, Florea, ocupând această funcție în primul mandat de primar al lui Tudor Ștefănie, 2004-2008.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh