28
Dum, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

În scopul menținerii unui climat de ordine și siguranță publică, verificării modului de respectare a prevederilor legale incidente stării de alertă, dar și pentru prevenirea evenimentelor rutiere generate de nerespectarea politienormelor de circulație pe drumurile publice, pe raza municipiului Cluj-Napoca a fost desfășurată o acțiune cu efective mărite, în trei etape.

Acțiunea s-a desfășurat la data de 23 ianuarie a.c., fiind angrenate efective de polițiști din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca, jandarmi, dar și polițiști locali din cadrul Direcției Generale de Poliție Locală Cluj-Napoca.

 În intervalul orar 10.30 – 13.00 au fost legitimate 81 de persoane și verificate în trafic 40 de autovehicule.

 Echipele mixte au verificat respectarea măsurilor individuale de protecție în incinta marilor centre comerciale din municipiu, precum și în incinta altor societăți comerciale.

 Neregulile constatate au atras aplicarea a 9 sancțiuni conform Legii 55/2020, precum și a 16 sancțiuni pentru încălcările aduse normelor de circulație rutieră.

 În cea de-a doua etapă, respectiv în intervalul orar 16.00 – 19.30, au fost controlate 26 de societăți comerciale, fiind legitimate 135 de persoane.

 De asemenea, au fost verificați 64 de participanți la trafic și autovehiculele acestora.

 În total, s-au aplicat 48 de sancțiuni contravenționale, 23 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție în scopul prevenirii și combaterii efectelor pandemiei de Covid-19.

 Încălcările aduse OUG 195/2002R au condus la sancționarea a 21 de persoane, iar alte 4 persoane au fost sancționate pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

 Ultima etapă de acțiune, aferentă intervalului orar 23.00 – 01.00, s-a desfășurat sub forma filtrelor rutiere instituite pe principalele artere de drum, fiind urmărită verificarea interdicției de circulație a persoanelor pe timp de noapte.

 Astfel, au fost oprite pentru control 46 de autovehicule și legitimate peste 90 de persoane.

 Ca urmare a abaterilor înregistrate, s-au aplicat 34 de sancțiuni, 26 dintre ele fiind generate de încălcările aduse normelor de protecție stabilite pentru reducerea riscului de îmbolnăvire cu virusul Covid-19.

 Alte 8 persoane au fost sancționate, patru dintre acestea în conformitate cu OUG 195/2002R, iar celelalte conform Legii 61/1991R.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh