28
Joi, Mar
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Un moment deosebit pentru economia zonei Turda s-a punctat azi, în Sala Mare a Primăriei Turda.

Începută la ora 10.45, așa cum fusese anunțată în program, cu o precizie nemțească, conferința de presă pentru anunțarea investiției Companiei STADA Arzneimittel AG într-un proiect greenfield de construcție a unei facilități proprii de producție și ambalare a produselor farmaceutice, ce va deservi preponderent piețele Uniunii Europene, a  început cu cuvântul primarului municipiului Turda, Cristian Matei:  Prima investiție greenfield – fabrică de medicamente în România postdecembristă va fi construită în orașul nostru. Pe parcursul ultimilor ani ne-am concentrat toate eforturile pentru a crea la Turda un climat perfect pentru mediul de afaceri și pentru a fi un magnet pentru marii investitori.

Astăzi eforturile noastre se concretizează din nou prin viitoarea fabrică de medicamente construită de către compania Stada Group în Parcul Logistic Arieș.

Orientați spre excelență, Stada Group este compania care alături de Turda se va dezvolta în continuare, atât pe orizontală, cât si pe verticală, iar acest lucru va fi în beneficiul tuturor.

Prezența unei companii care oferă servicii complete pentru piața farmaceutică va însemna enorm pentru toată comunitatea locală, națională și europeană.

Medicamentele care vor fi ambalate în fabrica de la Turda și livrate apoi către piața farmaceutică, vor contribui la diversificarea domeniului sanitar din orașul nostru, din regiunea de Nord Vest și respectiv din România.

Pe lângă utilitatea medicală, fabrica din Turda a companiei Stada va asigura circa 400 de locuri de muncă și va aduce o infuzie de capital în economia locală oferind oportunitatea firmelor locale, din domeniu și nu numai, de a participa la realizarea acestui proiect.

Stada Group este compania potrivită la locul potrivit!

Selectarea municipiului Turda ca locație europeană pentru construirea acestei fabrici, M&D STADA, una dintre viitoarele “citadele” farmaceutice ale României, reprezintă garanția faptului că Turda, cu sprijinul multitudinii de proiecte europene implementate, sau în curs de implementare, din ultimii 3-4 ani, este în plină metamorfozare, cu o viziune de excepție a actualei administrații locale vis-à-vis de dezvoltarea durabilă și permanentă a municipiului, extrem de atractivă.

Am certitudinea că, în continuare vom avea o bună colaborare și, împreună vom ridica mediul de afaceri local și județean.

Ne onorează prezența dumneavoastră în orașul nostru și vă asigurăm că vom continua să muncim pentru a oferi mediului de afaceri toate condițiile pentru desfășurarea activității în cele mai bune condiții.

Mult succes!

Alles Gute!”, au fost cuvintele de bun venit ale primarului turdean.

Evenimentul a fost moderat în continuare de Stefano Albarosa, Director General AIC RE (Parcul Industrial Arieș), unde viitoarea fabrică de medicamente va fi amplasată.  Cei care conduc destinele concernului farmaceutic german care va investi la Turda 48,3 milioane lei până în 2023 au ales această locație din multiple altele propuse de Uniunea Europeană, în mai multe țări ale bătrânului continent.

Jesus Corchero, Senior Vice President Global Operations STADA Group, a prezentat în linii mari atât concernul mamă, care a pornit dintr-o afacere fondată în 1885, cât și proiectul dezvoltat la Turda de STADA Romania, pe  o suprafață de 10 hectare în Parcul industrial și Logistic Arieș. El a subliniat importanța principiilor care au ghidat toate generațiile care au făcut din STADA ceea ce este acum. Corchero a prezentat scopul, viziunile și valorile după care STADA înțelege să se dezvolte, precizând că respectivul concern se situează în prezent în Top 5 în rândul firmelor de profil din Europa și este în continuă creștere pe diferite piețe. Așa am mai aflat că produsele STADA se vând în 120 de țări dintre care 30 din Europa, având 20 de locații de producție în 4 clustere regionale.

STADA Romania are deja 120 de angajați și a anunțat o cifră de afaceri în 2021 de 21 de milioane de euro.

În România, Stada este prezentă prin reprezentanță locală, Stada M&D SRL. Produsele farmaceutice Stada sunt prezente în aproape toate farmaciile din țară, distribuția companiei având acoperire națională. STADA M&D, operează servicii de depozitare, distribuție, activități de vânzare, promovare și marketing, servicii anexe producției, eliberare de serii, quality regulatory și pharmaco vigilență. Este compania cu cea mai mare creștere din România.

Dr. Mihai Fugarevici, Director General STADA România, a precizat că STADA Romania își are HUB-ul Logistic la Timișoara și a explicat și motivul principal. „Este foarte aproape de fabrica noastră, Hemofarm din Vrsac (Serbia), cea mai mare unitate de producție Stada și una dintre cele mai mari din Europa”.

La Turda, a explicat Fugarevici, se vor investi 43,3 milioane investiții în 2021-2023, aici urmând a fi creat un număr de 375 de locuri de muncă. Lucrările ar urma să înceapă la primăvară, iar în 2023 este termenul propus pentru obținerea aprobărilor de la  autoritățile naționale române, în timp ce la finalul aceluiași an 2023 se dorește ca toate capacitățile de producție să fie puse în funcțiune.

Întrebat despre motivele pentru care s-a ales zona Turda, directorul Stada Romania a enumerat câteva dintre atuurile care au făcut să se hotărască o investiție de asemenea nivel în orașul de pe Arieș: faptul că România este o țară în continuă dezvoltare iar forța de muncă este extrem de educată, Turda este situat pe axa Bucureșt Cluj-Timișoara, la intersecția autostrăzilor care leagă estul de vestul și sudul de nordul țării.

„Este o zonă care se va dezvolta foarte mult în perioada imediat următoare”, a ținut să opineze directorul Stada Romania.

S-a mai precizat că în afara celor 375 de locuri de muncă generate de facilitatea de producție farmaceutică vor urma alte investiții conexe, care la rândul lor vor genera alte poate chiar mii de locuri de muncă.

 

Parcul Industrial și Logistic Arieș are o suprafață de 54 de hectare, dintre care Stada va ocupa 10.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh