19
Vi, Apr
20 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Suntem în luna martie și #Turda în Oglindă, continuă să promoveze valori turdene, cu o nouă vitrină, în centrul orașului, dedicată de acesta dată performanței în sportul cu motor.

În luna lui Mărțișor, Darius Babaioana oferă un buchet de trofee. La doar 13 ani, băiatul cu ochi albaștri ca marea demonstrează că puterea de caracter poate muta munții și este turdeanul care a reușit să ajungă în elita kartingului mondial. Cu ambiție, efort, muncă și talent, pilotul Clubului Transkart Racing Turda și-a trecut numele pe lista celor mai buni piloți încă de la debutul in karting, la patru ani și jumătate.

Darius Babaioana este multiplu campion național, a câștigat trofeul de campion la toate categoriile de vârstă. În vitrină are peste 50 de trofee adunate în 9 ani de karting.

În 2020 și 2021, Federația Română de Karting a decis ca Darius Babaioana, pilotul  Transkart Racing Turda să reprezinte România la Campionatul European și Mondial, FIA KARTING ACADEMY. Competiția adună la start cei mai buni piloți din toate colțurile lumii, fiecare țară are un singur reprezentant.  

Darius a obținut cea mai bună clasare a unui pilot român la această competiție, locul 5 mondial, fiind remarcat prin stilul unic de pilotaj, prin talent și abilități de pilot veritabil!

Acum este la un pas de o performanță unică în istoria kartingului românesc ! Mai are de pus în vitrină un singur titlu de campion național, la clasa regină KZ. Ar fi primul pilot care câștigă titlul de Campion Național la toate categoriile de vârstă!

Efortul din spatele trofeelor îl știu puțini, Darius aleargă zilnic 4-5 kilometri, renunță de multe ori la distracție pentru antrenamentele la sala de sport, petrece zile și nopți pe drum spre competițiile internaționale. În țară sunt puține piste de karting pentru antrenament, la sute de kilometri distanță de Turda.

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh