29
Vi, Mar
17 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

Cu privire la  Decizia nr. 57/30.12.2020, respectiv a Raportului de follow-up inregistrat la Curtea de Conturi Cluj sub nr. CCCJ/2022-8051/19.01.2022 in urma actiunii de audit la Spitalul Municipal Turda, au fost intreprinse urmatoarele masuri: 

  1. Inregistrarea în contul de 212 „Clădiri,” a contravalorii unor lucrări efectuate în cadrul obiectivului „RK – Reabilitare Pavilion central la Spitalul Municipal Turda”, a fost corectată prin reflectarea valorii în contul 231 ‚,Active fixe corporale in curs de executie” .

  

 II.1. Cu privire la proiectul de modernizare, Reabilitarea Pavilionului central la Spitalul Municipal Turda, precizăm că  pe rolul instanțelor de judecată sunt în desfășurare litigii privind recuperarea sumei de 8.639 lei, cauza împotriva societății ACSA S.A. aflându-se în faza apelului. Menționăm că pentru acest dosar a fost stabilit termen de judecată la data de 29.03.2022.

 Conducerea spitalului a emis Deciziile cu  nr. 24 din 21.01.2022 si 55 din 18.02.2022 privind constituirea comisiei de efectuare a măsurătorilor pentru extinderea lucrărilor executate având termen de finalizare  30.04.2022.

 De asemenea, au fost invitați constructorul și dirigintele de șantier în vederea efectuării măsurătorilor, independent de măsurătorile efectuate de spital.

 

II.2 În urma verificării lucrărilor executate de către SC. HEMELY SRL, Spitalul Municipal Turda a recuperat suma de 3.557,48 lei datorata în baza contractului nr. 14987 din 07.12.2017 inclusiv majorările de întârziere în sumă de 1.217 lei.

 Extinderea verificării lucrărilor executate de SC. HEMELY SRL, a fost finalizată fără a se constata diferențe achitate în plus față de proiect. 

  • Măsurile de la punctul II nu au fost îndeplinite în totalitate deoarece extinderea verificărilor și efectuarea măsurătorilor presupunea prezența fizică în spital. Astfel, pentru a elimina riscul îmbolnăvirii persoanelor care efectuează verificările, precum și pentru a evita răspândirea virusului SARS CoV-2 prin respectarea Ordinului nr. 55/2020, s-a luat decizia ca măsurătorile asupra lucrărilor efectuate de SC ACSA SA și SC HEMELY SRL, să înceapă imediat ce condițiile sanitare permit acest aspect.

 

    III. În ceea ce privește sumele reprezentând contravaloarea serviciilor medicale asigurate pacienților spitalizați cărora le-au fost aduse  prejudicii sau daune sănătății de către alte persoane, la nivelul spitalului există o evidență a lor extracontabilă, pe numele persoanelor vătămate, nu a celor vinovate de producerea prejudiciilor sau daunelor sănătății lor. Înregistrarea în evidențele contabile a sumelor reprezentând vătămări corporale se făcea în momentul identificării persoanelor vinovate. Auditorii Curții de Conturi la verificarea din 2015 ne-au solicitat înregistrarea acestor sume în evidențele contabile, ele însă nu au putut fi încasate în totalitate astfel au ajuns la termenul de prescripție cu toate că pentru recuperarea acestor sume au fost făcute demersuri împreuna cu societatea de avocatură care a formulat notificări către secțiile de poliție aferente, pentru dosarele înregistrate la instanțele de judecată, au fost depuse cereri de constituire parte civilă. Cu privire la demersurile efectuate, o parte dintre sume nu au fost recuperate, avand în vedere faptul că o parte dintre dosare au fost clasate, în unele dintre dosare nu a fost identificată persoana responsabilă pentru producerea vătămărilor, iar în alte dosare nu s-a putut stabili vinovăția autorului. De asemenea, o parte dintre notificările transmise s-au reîntors la expeditor având în vedere faptul că adresele comunicate de către pacienți/aparținători în CPU erau eronate sau plicurile nu au fost ridicate de către destinatari. 

  1. Situația acordării stimulentului de risc a fost corectată în timpul verificării, iar astfel nu au fost efectuate plăți pentru stimulentul de risc decât pentru angajații care au interacționat direct cu pacienții infectați cu SARS CoV-2. 

 

Cu considerație,

Conducerea Spitalului Municipal Turda

 

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh