28
Dum, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times
Au revenit campaniile de #phishing care au ca obiectiv compromiterea paginilor de #Facebook!
? Schema este extrem de simplă și se propagă prin intermediul mesajelor private.
Obiectivul initial al atacatorilor este de a panica utilizatorul că își poate pierde accesul la pagină. Motivul invocat se referă la o presupusă încălcare a politicilor Facebook.
? Pentru a depune o contestație la suspendare, este sugerată accesarea unui link din mesaj, care, în cele din urmă va redirecționa către o pagină de phishing, dar există și posibilitatea ca atacatorii să schimbe tactica și să încerce răspândirea de #malware în schimb.
??‍♂Fără o analiză atentă a provenienței mesajului și a detaliilor din notificare, astfel de campanii pot fi convingătoare. Verificați mereu sursa mesajului primit, înainte de a face orice actiune!
❗Recomandarea echipei DNSC este, în primul rând, să nu acționați pripit în mediul online, să vă acordați un răgaz pentru a analiza situația fără a cădea pradă emoțiilor și să citiți cu mare atenție textul mesajelor sau a notificărilor pe care le primiți.
❌Dacă suspectați că un mesaj poate reprezenta de fapt o înșelătorie, nu răspundeți și nu faceți clic pe link! Raportați astfel de tentative rețelei sociale, dar și către DNSC (telefon 1911 sau Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.)
?‍? În cazul în care ați căzut în capcană și ați pierdut accesul la contul de social media, echipa DNSC vă pune la dispozitie un ghid util care vă poate ajuta cu privire la procesul de recuperare al accesului: https://www.dnsc.ro/vezi/document/ghid-retele-sociale

Directoratul Național de Securitate Cibernetică - DNSC

 
Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh