28
Dum, Apr
1 New Articles

Turda
Tools
Typography
  • Smaller Small Medium Big Bigger
  • Default Helvetica Segoe Georgia Times

 La Veneția în această perioadă se desfășoară faimosul Carnevale di Venezia. În 27 ianuarie s-a deschis oficial lista evenimentelor care vor purta publicul într-o călătorie (imaginară) către Orient, prin lumea commediei dell’arte, omagiindu-l pe venețianul Marco Polo. Naționalul turdean continuă și în acest an seria deplasărilor în străinătate, de această dată cu cea mai recentă producție a sa, Hellequin, care se numără printre spectacolele invitate la ediția din acest an a Carnavalului.

Cătălin Grigoraș managerul TNAMT a menționat că: “Este o mare bucurie să fii prezent, dar o și mai mare mândrie să joci în cel mai renumit carnaval din lume. Prezența la Carnavale di Venezia a Teatrului Național Aureliu Manea din Turda vine și încununează efortul depus în 2023 de acestă echipă minunată de actori și în același timp produce entuziasm la nivelul întregii comunități și nu numai. Vă mulțumim, dragi spectatori, că ne sunteți alături la fiecare spectacol pe care îl jucăm.”

 Actorii TNAMT vor juca Hellequin - Povestea Poveștilor,  cel mai proaspăt spectacol din repertoriu teatrului din Turda, în celebra Piazza San Marco din Veneția.

 „Hellequin este o întâlnire între culturi, cultura populară română și commedia dell’arte italiană. Povești populare care îmbrățișează două lumi care iau naștere prin măști și cântece, unite de o energie care depășește orice barieră lingvistică, pentru a dărui publicului gustul și plăcerea teatrului. Teatrul care dărâmă toate barierele, pentru că teatrul unește nu desparte, teatrul găsește puncte în comun pentru a învăța că unirea nu poate decât să ajute în această perioadă. Să trăiască teatrul, să trăiască commedia dell’arte!” a spus regizorul spectacolului, Michele Modesto Casarin.

 Reprezentațiile din Veneția vor avea loc în perioada 09 – 11 februarie și vor fi șase la număr, patru în Piața Campo Santo Stefano și două în Piața San Marco. În fiecare an Venezia celebrează Carnavalul, atrăgând  prin spectacole, evenimente și parade zeci de mii de turiști, curioși, iubitori de măști și de artă. Turneul Teatrului Național Aureliu Manea Turda va fi realizat cu sprijinul Institutului Cultural Român din Veneția.

Pin It

Add comment

Regulile de baza pentru a face comentarii pe site
1. Nu folositi cuvinte obscene. Folosirea lor va duce la: modificarea comentariului, stergerea lui, respectiv, blocarea IPului celui care posteaza, in functie de gravitate.
2. Nu afisati linkuri catre site-uri obscene sau virusate.
3. Nu comentati numai de dragul de a comenta (fara spam).
4. Comentariile dumneavoastra vor fi aprobate de catre un administrator in cel mai scurt timp.


Security code
Refresh